Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.25 uur

Utrecht, 08-11-2011

Getuige volgt winkeldief

MIJDRECHT Dankzij een getuige die een winkeldief volgde, konden agent de verdachte op maandagmiddag 7 november aanhouden.

Rond 17.00 uur hoorde een medewerker van een winkel aan De Passage het alarm van een beveiligingspoortje afgaan, toen een man de winkel verliet. De verdachte zet het direct op een lopen en wist te ontkomen. Een passant op een fiets zag de verdachte bij de winkel wegrennen, en fietste achter hem aan. Hij zag dat de verdachte een horecagelegenheid in de buurt binnenging. De getuige fietste terug naar de winkel en gaf dit aan het winkelpersoneel door.

Gewaarschuwde agenten spraken met het winkelpersoneel en de getuige. Vervolgens gingen de agenten naar de horecagelegenheid en hielden daar de verdachte, een 33-jarige Pool, aan. Hij bleek een gestolen vest bij zich te hebben. Hij is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Onderuit

MAARSSEN Een scooterbestuurster raakte op maandagochtend 7 november gewond bij een ongeval.

Rond 09.55 uur reed een 20-jarige vrouw uit Maarssen met haar scooter over de Gageldijk. Een 61-jarige automobilist uit Groenekan reed vanaf de oprit van een pand achteruit gedeeltelijk het fietspad op. De vrouw schrok daarvan, remde en ging onderuit. Daarbij raakte zij de auto niet. Zij liep letsel aan haar knie op, verloor twee tanden en brak een tand af. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Meisje gewond

HARMELEN Een meisje raakte op maandagmiddag 7 november gewond toen zij met haar scooter tegen een auto botste.

Rond 14.30 uur reed een 50-jarige automobilist uit Harmelen vanaf de Kalverstraat, de Dorpsstraat op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 16-jarige scooterbestuurster uit De Meern. Het meisje botste tegen de auto en kwam ten val. Zij liep letsel aan haar gezicht en een gebroken been en enkel op. Zij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.