Gemeente Grave

Bedrijfskavels voor wonen én werken te koop

Vanaf vandaag, dinsdag 8 november 2011, zijn op Bedrijvenpark De Bons in Grave zes bijzondere bedrijfskavels te koop. Het gaat om kavels waarop zowel een bedrijf kan worden gevestigd als een bedrijfswóning.Â

Ten zuiden van Grave ligt de voormalige Generaal de Bonskazerne. Het terrein ligt in een kleinschalig gebied met agrarische bedrijven en verspreid liggende woningen. Een gedeelte van het terrein is in gebruik als asielzoekerscentrum. Het resterende gedeelte, zo'n 8 ha, is in de afgelopen jaren ontwikkeld tot bedrijventerrein. Hierbij wordt gerefereerd aan de militaire historie (situering bebouwing en straatnaamgeving) en de natuurwaarden in de omgeving. Het bedrijventerrein is bedoeld voor kleinere lokale bedrijven met een sterke binding met de eigen gemeente. Maar ook bedrijven uit omliggende gemeenten zijn welkom om zich te vestigen op het terrein dat officieel Bedrijvenpark De Bons is genaamd.

Op Bedrijvenpark De Bons liggen tweeëntwintig kavels. Daarvan zijn er nu nog negen te koop, inclusief de zes kavels waarop ook een bedrijfswoning gebouwd mag worden. De overige drie kavels zijn bedoeld voor bedrijven in zowel categorie II als III.

De vestigingsmogelijkheid van een bedrijf zowel als een woning op een en dezelfde kavel komt niet zo vaak voor. Veel ânieuweâ bedrijventerreinen bestaan feitelijk alleen uit kantoorgebouwen. Bedrijven in milieucategorie III kunnen moeilijk een plek vinden. De Bons biedt ondernemers zowel in categorie II als III de ruimte.

De zes kavels waarop ook een woning gebouwd mag worden, zijn gesitueerd aan de zijde van de Steegschenhofscheweg. Ze zijn aantrekkelijk gelegen met aan de voorzijde uitzicht over landerijen. Het is altijd nadrukkelijk de wens geweest van de gemeente Grave om dergelijke kavels te realiseren omdat gebleken is dat er vraag naar is. De provincie Noord-Brabant heeft medewerking verleend aan het verzoek van de gemeente Grave en het bestemmingsplantechnisch mogelijk gemaakt dergelijke kavels uit te geven.

Bedrijvenpark De Bons is gunstig gelegen met een gemakkelijke bereikbaarheid van steden als Den Bosch (A59), Eindhoven (A50), maar ook bijvoorbeeld Duitsland (A73). Om het bedrijvenpark kwalitatief op peil te houden hanteert de gemeente een beeldkwaliteitplan. Ook is op het bedrijvenpark een Vereniging van Eigenaren actief die zich onder andere bezighoudt met de dagelijkse bedrijfsvoering op het terrein. De gemeentewerf is ook gevestigd op Bedrijvenpark De Bons.

Belangstelling voor een kavel? Klik hier voor meer informatie en voor een aanmeldingsformulier.