Gemeente Oldebroek


CDA: meer mogelijkheden bij kiezen trouwlocaties

De trouwdag is voor veel mensen één van de belangrijkste dagen in het leven. Het aanstaande bruidspaar zoekt vaak naar een trouwlocatie die persoonlijk bij ze past. In Oldebroek kon je tot voor kort kiezen uit twee locaties: Het Boerderijmuseum en het gemeentehuis. Vorig jaar november werd daarom in de gemeenteraad een motie door het CDA ingediend om meer trouwlocaties mogelijk te maken in onze mooie gemeente. De motie werd aangenomen met steun van coalitiepartijen CDA, ChristenUnie, SGP en oppositiepartij ABO.

Volgende week wordt in de gemeenteraad het voorstel behandeld dat tegemoetkomt aan de motie. Naast het gemeentehuis en het boerderijmuseum worden nu ook zalencentrum Coelenhage en Fruittuin Verbeek aangewezen als trouwlocatie en dit kan afhankelijk van meer aanvragen in de toekomst worden uitgebreid. Ook wordt het mogelijk om een locatie voor een dag aan te wijzen. Oldebroek heeft immers prachtige landelijke locaties, zowel binnen als buiten. Dus waarom niet een huwelijk sluiten op een van die prachtige plekken? Ook zijn er veel mensen die de trouwdag graag helemaal in hun eigen dorp willen vieren. Die mogelijkheden zijn er dus van volgende week dinsdag!

Door het trouwen in Oldebroek aantrekkelijk te maken ontstaan ook kansen om Oldebroek op z´n mooist te laten zien (promotie). Voor recreatie en toerisme is dat een goede zaak. Ook biedt het de betrokken bedrijven de mogelijkheid om weer te concurreren met bedrijven in gemeenten waar al meer mogelijkheden zijn voor trouwlocaties. Het kan zelfs zo zijn dat er meer mensen van buiten de gemeente hun trouwdag in Oldebroek gaan vieren. Wat is er immers mooier om trouwreportage, huwelijksvoltrekking, receptie en feest op één locatie te houden.

Wij hopen dat veel inwoners gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden. Een kleine stukje zichtbare bestuurlijke vernieuwing zoals de coalitiepartijen dat deze raadsperiode voor ogen hebben!

Jules van der Weerd
Heleen Mulder-Koornberg
Arjan Dickhof