Gemeente Oldebroek


Doorstart subsidieregeling woningisolatie

Het is weer mogelijk om bij de gemeente subsidie aan te vragen voor woningisolatie.

De provincie Gelderland heeft begin oktober 2011 extra geld ter beschikking gesteld voor deze subsidieregeling. De gemeente Oldebroek heeft daarom kort daarna extra subsidie aangevraagd bij de provincie, zodat de subsidieregeling in de gemeente Oldebroek kan worden vervolgd. Naar verwachting neemt de provincie in december een beslissing over het al dan niet toekennen van de gevraagde extra subsidie. Zodra de provincie de extra subsidie heeft toegekend, wordt de subsidieregeling gecontinueerd. Desondanks is het mogelijk om nu al bij de gemeente aanvragen te doen om subsidie. De aanvragen worden echter wel aangehouden tot het moment van toekenning van subsidie door de provincie.

De subsidieregeling
Sinds 2 februari 2011 kunnen eigenaren van woningen via de gemeente subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. De regeling is bedoeld voor eigenaren van woningen van voor 1980 met een WOZ-waarde tot ¤ 350.000,-. De eigenaar van de woning dient tevens de bewoner te zijn van de woning.

De subsidieregeling geldt voor het isoleren van dak, buitenmuur en/of begane grondvloer (de schil van de woning). Een derde van de investering wordt vergoed met een maximum van ¤ 500,-. Als u de werkzaamheden zelf uitvoert, kunt u een vergoeding ontvangen voor een derde van de materiaalkosten met een maximum van ¤ 500,-. Toekenning van subsidies vindt plaats op basis van de volgorde van ontvangst van een volledige aanvraag.

Let op: u kunt pas met de isolatiewerkzaamheden beginnen als de gemeente uw aanvraag heeft goedgekeurd. Al uitgevoerde isolatiemaatregelen komen niet in aanmerking voor vergoeding.

Aanvragen
Het subsidieaanvraagformulier en de subsidieverordening zijn te downloaden op de website van de gemeente Oldebroek (onder Wonen-regelgeving). Ook kunt u de formulieren opvragen of afhalen op het gemeentehuis in Oldebroek bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer (0525) 638 333.