Ingezonden persbericht


Vacatureaanbod oktober stijgt licht

Amsterdam, 8 november 2011 - Na 4 maanden van daling steeg het online vacatureaanbod steeg in oktober met 1 punt naar 89 punten, zo blijkt uit de Monster Employment Index - de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De Index staat 1 punt lager dan een jaar geleden. Deze maand steeg het vacatureaanbod in de gezondheidszorg (+9) het meest. In de provincie Flevoland (+12) nam het aanbod het meest toe.

"Hoewel de Index ten opzichte van vorig jaar licht daalde, is het bemoedigend dat nog steeds meer dan een derde van de sectoren meer vacatures aanbiedt. Deze sectoren tonen een positieve trendmatige groei, maar deze groei is de afgelopen maanden wel langzamer," aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "Men moet niet vergeten dat de economische vooruitzichten van Nederland, net als in de rest van Europa, onzeker zijn en werkgevers voorzichtig handelen. Dit is vooral goed te zien in het vacatureaanbod van leidinggevende en professionele beroepen, die nagenoeg geen grote veranderingen doormaakten."

Gezondheidszorg stijgt het meest
Deze maand steeg het vacatureaanbod in de gezondheidszorg het sterkst. Het aanbod steeg met 9 punten. Het aantal vacatures nam voor de productiesector (+7), de engineering sector (+5), de publieke sector (+5) en de IT sector (+4) ook toe. Voor de horeca & toerisme sector daalde het vacatureaanbod deze maand het sterkst met 15 punten. De agrarische sector (-6), de research & development sector (-6) en de transport & logistiek sector (-4) nam eveneens in hun vacatureaanbod af.

In vergelijking met vorig jaar oktober steeg het vacatureaanbod in de IT sector en de productiesector het sterkst met 6 punten. In de engineering sector en de transport & logistiek sector nam de vraag naar personeel met 5 punten toe. In de research & development sector (-12), de gezondheidszorg (-11) en de juridische sector (-10) daalde de Index het meest, gevolgd door het onderwijs (-7), de bancaire sector (-7) en de administratieve sector (-6).

Vacatureaanbod Flevoland stijgt hard
De vraag naar personeel steeg in Flevoland (+12) deze maand het meest. De Index nam in Limburg (+8) Overijssel (+5), Gelderland (+3), Utrecht (+2), Drenthe (+2) en Zeeland (+1) ook toe. In Noord-Brabant (-4), Friesland (-2) en Zuid-Holland (-1) daalde het vacatureaanbod juist. In Groningen en Noord-Holland bleef het aanbod onveranderd.

De afgelopen 12 maanden steeg het vacatureaanbod in Flevoland het sterkst met 16 punten. De vraag naar personeel steeg in Limburg (+15) ook sterk. In Overijssel (+5), Friesland (+4), Gelderland (+3), Noord-Brabant (+2), Zeeland (+2) en Drenthe (+1) nam het aantal vacatures eveneens toe. In de provincie Zuid-Holland daalde de Index op jaarbasis het sterkst met 7 punten, gevolgd door Utrecht (-4), Groningen (-2) en Noord-Holland (-2).

Lichte groei Index Europa
Het Europese vacatureaanbod steeg in oktober met 1 punt. In Italië (+11) nam het aanbod het meest toe. De vraag naar personeel steeg ook in Frankrijk (+7), België (+5), Groot-Brittannië (+5) en Nederland (+1). De Index daalde voor Duitsland (-4) en Zweden (-1).

Het vacatureaanbod in Europa staat vergeleken met dezelfde periode vorig jaar 17 punten hoger. In Duitsland steeg de vraag naar personeel het sterkst met 40 punten. De Index nam voor Italië (+9), Zweden (+8), Frankrijk (+4) en Groot-Brittannië (+2) toe, in Nederland en België daalde het aanbod met 1 punt.

Het volledige Monster Employment Indexrapport (inclusief alle tabellen) is kosteloos op te vragen via pers@monsterboard.nl.

/// EINDE BERICHT ///

Over de Monster Employment Index

De Monster Employment Index Europe levert maandelijks objectieve informatie over trends in online-recruitment in de Europese Unie. Gelanceerd in juni 2005 op basis van data vanaf december 2004 is de Index gebaseerd op miljoenen vacatures van representatieve carrièresites en HR-secties van corporate websites inclusief de websites van Monster. De Index wordt onafhankelijk geaudit door Research America Inc - een onafhankelijk marktonderzoeksbureau - om te garanderen dat de weergegeven resultaten binnen een foutmarge van +/- 1.05% blijven.

De Index onderzoekt het online-vacatureaanbod in alle EU-deelstaten. De maandelijkse rapporten van België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zweden, Groot-Brittannië en Europa zijn verkrijgbaar op: http://about-monster.com/employment/index/17.

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Bij Monsterboard.nl werken ongeveer 120 medewerkers. Op Monsterboard.nl staan circa 23.000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 2 miljoen bezoeken (november 2010). Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online-recruitment. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Monster is de initiatiefnemer van BeKnown, een professionele netwerkapplicatie om Facebook-gebruikers de mogelijkheid te bieden een professioneel netwerk op te bouwen op 's werelds populairste en grootste sociale platform. Klik voor meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl.

Volg Monsterboard.nl op Twitter en discussieer mee op ons arbeidsmarkt- en online recruitmentblog op werkenvandaag.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster®, dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monster heeft 37 lokale websites, gevestigd in 36 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Klik voor meer informatie over Monster Worldwide.

Wilt u geen Monsterboard.nl persberichten meer van ons ontvangen? Reply dan op deze mail.


Noot voor redacties

Contactinformatie (

Ingezonden persbericht