Rijksoverheid

Video: Op pad met de baas van ondernemend Nederland

Nieuwsbericht | 08-11-2011

Van alle Nederlandse bedrijven valt 99% in de categorie midden- en klein bedrijf (mkb). MKB-ers zijn verantwoordelijk voor ongeveer 58% van de omzet in het bedrijfsleven en bieden werkgelegenheid aan 60% van de werknemers.
Op pad met Biesheuvel (MKB-Nederland)

* Download deze video

+ Video voor Windows Media Player Video, 08-11-2011, wmv, 02:42 min.

+ Video voor Apple Quicktime Player Video, 08-11-2011, mp4, 02:42 min.

+ Audiospoor Audio | 08-11-2011 | mp3
+ Ondertitelingsbestand Caption | 08-11-2011 | srt
Zie het origineel

Snelgroeiende MKB-er

Deze cijfers maken duidelijk dat het midden- en kleinbedrijf van groot belang voor de Nederlandse economie. Op de dag van het MKB-jaarcongres brachten minister Verhagen en Hans Biesheuvel - de voorzitter van MKB-Nederland - een bezoek aan een snelgroeiende MKB-er: Airborne in Den Haag. Dankzij de ontwikkeling van een flexibele kunststof buis die de winning van olie en gas vergemakkelijkt, groeit dit bedrijf snel.

Topsectorenbeleid

In het topsectorenbeleid van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is een belangrijke rol weggelegd voor het MKB. In alle topteams zitten MKB-ers. Een van de resultaten van de topteams is de regeldrukagenda. Met deze agenda worden hinderlijke regels aangepakt.

MKB-jaarcongres

In zijn toespraak tijdens het MKB-jaarcongres riep minister Verhagen ondernemers op om gemeenten die ondernemers hinderen, daarop vaker aan te spreken. En de gemeenten die wel ondernemersvriendelijk zijn te prijzen: 'Zo kunnen ze van elkaar leren hoe ze ondernemen makkelijker kunnen maken. Ik zal de gemeenten die weinig of geen vooruitgang boeken daarop aanspreken.'