Gemeente Den Haag

Commissie sprak over parkeren en de Rotterdamsebaan

De commissie sprak op woensdag 2 november over de parkeernormen, parkeerplaatsen en de Rotterdamsebaan.

Parkeernormen

De commissie sprak eerst over de Nota Parkeernormen en in het bijzonder over de afdoening van de motie Parkeernormen in de buurt van openbaar vervoer. De commissie sprak over de normen voor fietsparkeren. Ook sprak de commissie over het parkeerfonds als handhavingsinstrument. Daarnaast wilde de commissie weten wanneer er een evaluatie verschijnt en er werd gesproken over de rol van ontwikkelaars.

Parkeerplaatsen

Vervolgens sprak de commissie over de toevoeging van parkeerplaatsen in woongebieden. De commissie sprak over de beslaglegging op de openbare ruimte en over de relatie met het modal-shift-beleid. Verder sprak de commissie over de categoriale aanpak en de mogelijkheden van extra draagvlakonderzoek. De commissie heeft besloten dat er op termijn een werkbespreking wordt georganiseerd over het P2500-project.

Rotterdamsebaan

Ten slotte sprak de commissie over de Rotterdamsebaan. De commissie sprak over de schatting van de totale kosten van het project en over de afwegingsnota van Van Veldhoven. Tot slot besprak de commissie de zekerheid van de bijdrage van het stadsgewest Haaglanden. Wethouder Smit zei toe om de raad vertrouwelijk te informeren over het accountantsrapport.

De vergadering is in zijn geheel terug te zien op de website www.denhaag.nl/mijnraad.