Ingezonden persbericht


Persbericht

Preventieve gezondheidstips van de 100 Seconden Dierenarts Lancering nieuwe serie video's voor gezelschapsdieren

Huizen, 8 november 2011 ­ Abouthorses.tv, het grootste Nederlandse online hippische videocursus platform, lanceert vandaag samen met haar partners LICG en PetNews dertig gezondheidsfilmpjes van de 100 Seconden Dierenarts (hond en kat). In exact 100 seconden wordt de houder van gezelschapsdieren op de hoogte gebracht van een actueel gezondheidsvraagstuk. Voor meer diepgang zijn per video achtergrondartikelen beschikbaar. De serie gezondheidsfilmpjes zijn samengesteld door erkende dierenartsen en zijn gratis te bekijken op o.a. 100seconden.nl, PetNews en LICG.

Gezondheidsonderwerpen 2011
Huidaandoening, niesziekte, droge ogen, kennelhoest, parvo, gewrichtsproblemen bij huisdieren.... Wat is het ook al weer? En hoe kunnen we het voorkomen? In de reeks 100 Seconden Dierenarts filmpjes worden vele praktische gezondheidsvraagstukken in begrijpelijke taal uitgelegd door een erkende dierenarts. Indien nodig wordt de tekst ondersteund met illustraties. De onderwerpen van de video's zijn tot stand gekomen in samenwerking met diverse experts.

Ingeborg de Wolf, Directeur van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) vult aan: "Het gebruik van video om informatie naar huisdiereigenaren te brengen, is een belangrijk middel. Mensen lezen steeds minder en kiezen er vaak voor om letterlijk bijgepraat te worden over tal van onderwerpen. De video's van 100 Seconden Dierenarts voor honden, katten en ook paarden, sluiten op deze behoefte aan."

Het 100 Seconden Dierenarts concept
Het concept van de '100 Seconden Dierenarts' is bedacht door Abouthorses.tv in samenwerking met Quadia Web TV en is onderdeel van de 100 Seconden serie met bijvoorbeeld ook de 100 Seconden Dokter. Alle filmpjes kennen eenzelfde opbouw. Eerst wordt de aandoening beschreven, gevolgd door uitleg wat de kijker er zelf aan kan doen en hoe het gezondheidsprobleem is te voorkomen. Tot slot wordt aangegeven wanneer het verstandig is een bezoek aan, in dit geval, de dierenarts te brengen.

De 100 Seconden serie over gezelschapsdieren, 100 Seconden Dierenarts hond en 100 Seconden Dierenarts kat, is een uitbreiding op de veel bekeken 100 Seconden Dierenarts paard filmpjes.

Over Abouthorses.tv
Abouthorses.tv is een laagdrempelig internetplatform waarmee zowel beginnende als meer ervaren paardensporters en -liefhebbers op een eenvoudige en visuele manier hun kennis over (het houden van) paarden via internetfilmpjes kunnen verbreden. Abouthorses.tv publiceert als eerste in Nederland professionele online videocursussen voor iedereen die met paarden te maken heeft. Iedere cursist bepaalt zijn of haar eigen leermoment en -tempo. Leeuwendeel van de paardenhouders houden ook gezelschapsdieren.