Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht, 08-11-2011

Hennepkwekerij

EEMNES De politie heeft maandag 7 november een hennepkwekerij ontmanteld op de Eemweg.

Rond 11.40 uur kreeg de politie de melding dat er bij het pand op de Eemweg sprake was van wateroverlast. Agenten troffen op de eerste etage een professionele hennepkwekerij aan met 520 planten. De bevochtiginginstallatie heeft vermoedelijk geleid tot het ontstaan van de wateroverlast. De planten en de apparatuur werd in beslag genomen.

Op het moment van de ontdekking van de kwekerij was er niemand aanwezig. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar.

Man slaat meisje in het gezicht

SOEST De politie is op zoek naar een onbekende man die maandagavond een meisje in het gezicht sloeg in een winkel op de Tamboerijn.

Zowel het 13-jarige slachtoffer, een inwoonster van Soest, als de onbekende verdachte bezochten rond 19.45 uur de winkel. De verdachte heeft zich mogelijk gestoord aan het gedrag van het slachtoffer en sloeg zonder enige waarschuwing het meisje in het gezicht. Hierna verliet hij snel de winkel. Tengevolge van de klap liep de Soesterse een bloedneus op.

Het signalement van de verdachte luidt:


- Blanke man, ongeveer 40 jaar oud, kort onverzorgd haar en ongeschoren gezicht. Hij was ongeveer 1.70 meter lang en gekleed in een rood geruit overhemd.

De politie heeft een aantal getuigen gesproken maar verzoekt eventuele getuigen, die zich nog niet gemeld hebben, of personen die menen deze verdachte te kennen, contact op te nemen met de politie in Soest via het telefoonnummer 0900-8844.

Diefstal

BAARN De politie kreeg maandagavond de melding dat een meisje op de Cantonlaan van haar telefoon was beroofd.

Rond 21.10 uur reed het 16-jarige slachtoffer, een inwoonster van Baarn , op haar fiets op de Cantonlaan waar zij werd door tegengehouden twee jongens. Eén van hen griste de telefoon uit haar hand terwijl de tweede verdachte haar fiets op slot zette. Hierna renden de beide jongens weg in de richting van de Faas Eliaslaan. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en controleerde ook een groep van zes jongeren in de Pekingtuin. De gezochte verdachten bleken hier echter niet tussen te zitten.

Het signalement van de verdachten luidt:


- Verdachte 1 was opvallend lang, ongeveer 1.95 meter en gekleed in een zwarte glimmende jas met capuchon. Het merk van deze jas was Nickelson welk logo op de rugzijde was aangebracht. De jongen had zichzelf gemaskerd met een zwarte shawl en zwarte muts.


- Verdachte 2 was eveneens rond de 1.90 à 1.95 meter lang en gekleed in een zwarte jas met capuchon. Ook deze verdachte was gemaskerd met een shawl maar dan in de kleur groen.

De politie verzoekt getuigen en/of personen die menen deze verdachten te kennen contact op te nemen met de politie in Baarn via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan informatie gemeld worden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Autos in brand

SOEST Op dinsdag 8 november, rond 02.30 uur kreeg de politie de melding dat er achter een winkel op de Weegbreestraat twee autos in brand stonden.

Toen de agenten en de brandweer arriveerden waren beiden autos al niet meer te redden. Dat lukte nog enigszins bij een derde daarnaast geparkeerde auto, die echter wel brandschade opliep. De politie sluit brandstichting niet uit en heeft beide voertuigen voor forensisch onderzoek laten overbrengen naar een bergingsbedrijf.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie in Soest via het telefoonnummer 0900-8844.