Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht, 08-11-2011

Lokfiets gestolen

AMERSFOORT De politie heeft op maandag opnieuw een verdachte aangehouden die kort daarvoor de lokfiets had gestolen.

De fiets werd rond 16.00 uur op het Pieter Mondriaanplein geplaatst en drie uur later gestolen. De politie volgde de fiets via de GPS-zender en traceerde de verdachte, een 16-jarige inwoner van Ermelo, op de Meridiaan.

De jongen werd aangehouden en na het verhoor overgedragen aan zijn ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Verlichting gecontroleerd

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond een verlichtingscontrole gehouden op de Holkerweg, de Liendertseweg, de Pullstraat en de Schimmelpenninckstraat.

In zeven gevallen leidde dit tot een bekeuring. De controles worden herhaald.

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT Surveillerende agenten zagen in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.00 uur dat een man op de Ringweg-randenbroek met een fiets een auto vernielde.

Hij gooide tot twee keer toe de fiets op de geparkeerde auto en schreeuwde de hele buurt bij elkaar. De man, een 25-jarige man zonder vaste woon -of verblijfplaats, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Vermoedelijk ligt het motief voor de vernieling in de relatiesfeer.

De politie heeft een aangifte van de eigenaresse opgenomen en doet verder onderzoek.

Mogelijke inbreker aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdagmorgen rond 05.35 uur kreeg de politie een melding dat er zou worden ingebroken bij een gebouw op de Wiekslag.

De agenten troffen inderdaad een ingeslagen ruit en opengebroken deur aan. Bij het onderzoek in de omgeving troffen de agenten een 18-jarige Amersfoorter aan die geen goed verhaal had bij zijn aanwezigheid daar. In zijn nabijheid werd bij onderzoek een breekvoorwerp aangetroffen, dat mogelijk gebruikt is bij de inbraak.

De jongen werd aangehouden en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.