Politie Groningen

Dinsdag 8 november 2011

Provincie Groningen, 08-11-2011

Knoalster twee keer aangehouden

STADSKANAAL Een 23-jarige inwoner van Stadskanaal werd maandagmiddag twee keer door de politie aangehouden. De eerste keer ging hij voor baldadigheid op de bon omdat hij tijdens een ruzie in de relationele sfeer een beker milkshake over de auto van een 27-jarige plaatsgenoot gooide. Toen de politie hem om een legitimatiebewijs en rijbewijs vroeg, bleek hij deze niet bij zich te hebben. Ook wenste hij geen gegevens (geboortedatum etc.) te verstrekken. Hij beledigde daarna daarop de politie en werd aangehouden. Toen in de bij het politiebureau geparkeerde auto van de verdachte kort daarna ook nog een slagwapen (ijzeren staaf) werd aangetroffen werd hem medegedeeld dat de auto voor onderzoek moest blijven staan. De man bedreigde hierna een politieman werd terzake bedreiging aangehouden.

Politie vordert rijbewijs alcomobilist in

VEENDAM De politie nam maandagmiddag het rijbewijs van een 65-jarige inwoonster van Veendam in. De vrouw werd als autobestuurster op het Skagerrak gecontroleerd. Ze bleek onder invloed, 1.88 promille, te rijden. De politie maakt proces-verbaal op.

Openbare dronkenschap

GRONINGEN Een 49-jarige Groninger zorgde maandagavond voor veel overlast in de Grote Kromme Elleboog. De dronken stadjer schreeuwde daarbij tegen voorbijgangers en kon zich tegenover de politie niet legitimeren. Uiteindelijk werd de zeer vervelende man aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Hij werd bekeurd voor openbare dronkenschap en voor het niet kunnen legitimeren.

Overval op bewoners
VEENDAM Maandagavond vond er een overval plaats op de bewoners van een woning in het Kapiteinspark. Een 73-jarige bewoonster en haar 45-jarige zoon zaten omstreeks 20.30 uur in de woonkamer toen ze opgeschrikt werden door een luide knal en geschreeuw in de hal van het huis. 3 à 4 onbekende mannen stormden direct hierop de woonkamer binnen en bedreigden de zoon met een wapen. De overvallers doorzochten de woning en eisten geld. Uiteindelijk verlieten ze zonder buit de woning in een op de oprit van de buren gereedstaande oud zwarte, hoog model, bestelbus. Na onderzoek bleek dat de daders de voordeur met een grote houten balk vernield hadden waardoor men binnen kon komen.

Koperdief op heterdaad betrapt

GRONINGEN De politie hield maandagavond na een melding van een getuige een 32-jarige Groningse koperdief aan. De man bevond zich op een bouwterrein aan de Maresiusstraat toen de politie hem weg zag rennen. Na aanroepen bleef hij staan en bleek een ijzerzaag in zijn hand te hebben. Hij verklaarde koper te willen stelen en had al het een en ander klaar gelegd. De dief werd ingesloten.

Dief op heterdaad betrapt

GRONINGEN De politie hield maandagmiddag op het Zerniketerrein van de Hanzehogeschool aan het Zernikeplein een 33-jarige Groninger aan. De man wordt ervan verdacht geld en een usb-stick te hebben gestolen uit 1 van de ruimtes van het complex en werd door personeelsleden vastgehouden. Tijdens onderzoek werd in de nabijheid van de man in het complex een portemonnee aangetroffen en in het bureau op de plaats waar de man had gelopen een usb-stick met opschrift Hanzehogeschool. De verdachte werd ingesloten en inverzekering gesteld.

Veel mis met landbouwtractor in Marum

Op maandag 7 november reed een 39-jarige man met een tractor en aanhangwagen over de Noorderringweg in Marum. Bij controle door de politie bleek dat de kraan los op de aanhangwagen stond. De messen van de maaikorf aan die kraan waren niet afgeschermd en ook bleek dat de rem van de aanhangwagen niet goed was aangesloten op de tractor. De bestuurder van de tractor kreeg voor deze overtredingen een proces-verbaal.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 7 november 2011:

Groningen, Zonnelaan/Eikenlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 585, aantal overtredingen: 17, niet dragen gordel: 8, niet handsfree bellen:
1, rijden door rood licht: 8.

Groningen, Ulgersmaweg; aantal geregistreerde bromfietsers: 85, aantal overtredingen: 9, waaronder rijden door rood licht, gladde banden, snelheid.

Holwierde, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 866, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 134 km/u, maximum toegestane snelheid: 100 km/u.
Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1536, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 100 km/u, maximum toegestane snelheid: 80 km/u.