Gemeente Blaricum


-

Nieuwe vervoerder Wmo-taxi per 1-1-2012

Per 1 januari 2012 verzorgt De Vier Gewesten BV het vervoer voor personen met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen in de Gooi en Vechtstreek. De Vier Gewesten BV kwam als beste uit de aanbestedingsprocedure. Hier zijn ook de Wmo raden bij betrokken geweest. Als ervaringsdeskundigen konden zij meedenken over de wensen en eisen van de gebruikers. Met de nieuwe vervoerder willen de gemeenten de kwaliteit van de Wmo-taxi verhogen.

Reizen tegen gereduceerd tarief
De OV taxi was toegankelijk voor iedereen. Per 1 januari 2012 is de OV taxi alleen nog toegankelijk voor Wmo pashouders en wordt het de Wmo-taxi. Wanneer u niet (meer) met het openbaar vervoer kunt reizen en u uw vervoer niet zelf kunt organiseren, bijvoorbeeld via uw familie of uw sociale netwerk, dan kunt u aanspraak maken op compensatie via de Wmo-taxi. U kunt hiervoor een taxipas aanvragen bij de gemeente waar u woont. Met de Wmo taxipas kunt u tegen een gereduceerd tarief reizen, binnen een straal van 5 vervoerzones rond uw woning.

Hoe werkt het?

* U bepaalt zelf waar u in en uit stapt. Vervoer met de Wmo-taxi is niet gebonden aan vaste haltes. De Wmo-taxi kan u van deur tot deur vervoeren.

* Maakt u gebruik van een rolstoel, rollator, looprek, scootmobiel? Of heeft u geleidenhond of gecertificeerde SOHO-hond? Deze kan ook mee in de Wmo-taxi.

* U mag zich laten vergezellen door maximaal twee gezinsleden. Zij betalen het dubbele tarief.

* De Wmo taxi rijdt van maandag tot en met zondag van 6:00 - 00:00.

Reserveren
U kunt op de volgende manieren een taxirit reserveren:
* Telefonisch: 0900-9668.

* Via internet: www.wmo-taxi.nl

* Bent u doof of slechthorend? Dan kunt u via de teksttelefoon reserveren: 0900-8410 (EUR 0,10 per minuut).
* Binnenkort is het mogelijk om bij de Tergooi Ziekenhuizen via Taxizuilen een taxi te bestellen.

Meer weten?
Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met het Wmo loket van uw gemeente . (In Blaricum kunt u terecht bij het Wmo-loket in het gezondheidscentrum De Lloods, Meentweg 37, op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur. Tevens kunt u dagelijks van 8.30 tot 12.30 terecht bij het Wmo-loket in Huizen aan de Graaf Wichman 10. U kunt hier ook de uitgebreide brochure Wmo taxi Gooi en Vechtstreek aanvragen.

|