Gemeente Ede

dinsdag, 8 november 2011

Aan het werk via Stichting Voorwerk

"Missie geslaagd", aldus directeur Raymond Schrik van Telpoint. "De kandidaat die via Voorwerk bij ons is gekomen, is nu bij ons in dienst. Het eerste jaar was er sprake van een baan op detacheringbasis. Voorwerk bood de nodige ondersteuning om Quoc Nguyen vanuit de uitkeringssituatie te laten terugkeren op de arbeidsmarkt en dat is dus gelukt."
Raymond Schrik (links) en Quoc Nguyen Telpoint.

Raymond Schrik (links) en Quoc Nguyen Telpoint.

Werkervaring is belangrijk bij het vinden van een baan maar waar doe je werkervaring op? Stichting Voorwerk brengt bedrijven en mensen met een uitkering bij elkaar. Zo kunnen kandidaten vanuit een uitkeringssituatie onder goede begeleiding aan de slag bij diverse werkgevers in Ede. Telpoint, een bedrijf in Telecom voor de zakelijke markt, werd ook benaderd door Voorwerk. Directeur Raymond Schrik is zeer te spreken over de samenwerking. "We waren niet actief op zoek naar personeel maar we werden precies op het juiste moment benaderd. Het beheren van onze webshop vroeg steeds meer tijd, dus daar konden we wel ondersteuning bij gebruiken. Natuurlijk weet je dat iemand die via Voorwerk bij je komt, een tijd uit het arbeidsproces is geweest maar daar staat wel tegenover dat er subsidie verleend wordt. Daarnaast bood Voorwerk goede begeleiding en ondersteuning ook in de vorm van training of coaching, aldus Schrik."

Blij met contract

Quoc Nguyen, die via Voorwerk bij Telpoint terecht is gekomen is ook tevreden. "Voor mij was dit een goede manier om weer aan het werk te zijn en ervaring op te doen. Het beheren van de webshop heb ik bij Telpoint geleerd en het gaat goed. Tijdens het eerste jaar had ik regelmatig contact met Voorwerk, ook om te leren solliciteren. Nu heb ik een contract voor 24 uur en daar ben ik blij mee."

Juiste match

Voorwerk is altijd op zoek naar de juiste match tussen kandidaten en bedrijven. Welke vaardigheden zijn belangrijk binnen een organisatie? Wat verwacht het bedrijf? Welke mogelijkheden heeft de kandidaat? Voor Raymond Schrik was zelfstandigheid bijvoorbeeld erg belangrijk. "Ik vind het logisch dat je in het begin nog wat moet sturen en begeleiden maar op een gegeven moment moet je het werk echt aan iemand over kunnen laten. Verder vinden wij het belangrijk dat iemand in het team past. In ons geval is er sprake van de juiste match. Wij hebben gezien dat Voorwerk zich echt inzet om de kandidaat zo te begeleiden dat hij kan blijven. Als dat lukt, is de missie geslaagd."