Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Getuigen gezocht overval woning

Bussum, 08-11-2011 o Drie mannen overvallen vrouw en gaan ervandoor met buit.

De bewoonster van een woning aan de Kapelstraat in Bussum hoorde maandag 7 november rond 17.30 uur de bel gaan. Op het moment dat zij de deur wilde openen werd deze ingetrapt. Drie mannen kwamen de woning binnen en de vrouw werd vastgepakt en bedreigd met een steekwapen. De mannen wilden dat de vrouw een deur naar een naast gelegen pand opende. Toen dit mislukte, zagen de mannen een kluis staan. Ze eisten dat de vrouw de kluis open maakte en onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp opende de vrouw de kluis. De mannen gingen ervandoor met de inhoud van de kluis. Ze zijn vermoedelijk in een auto gestapt die geparkeerd stond bij het parkeervak aan de Kapelstraat. In de omgeving is onderzoek verricht middels een technisch onderzoek en een buurtonderzoek, tevens is een SMS-Alert verstuurd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Signalement:

Drie mannen met een lichtgetinte huidskleur. Twee droegen een blauwe spijkerbroek, een droeg een zwarte spijkerbroek. Alle drie droegen ze een zwarte glimmende jas en een grijs mutsje op hun hoofd. Bij hun vlucht droeg een van de mannen een rieten wasmand.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest, de mannen wellicht op een ander tijdstip in de buurt van de Kapelstraat hebben gezien, hen herkennen door het signalement of meer informatie hebben over deze overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.