ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Verslag seminar 'Veilig het schip in' (ICT & Recht)

8 nov 2011 om 11:08

ICT~Office organiseerde donderdag 3 november in samenwerking met Kneppelhout & Korthals Advocaten het seminar 'Veilig het schip in', over ICT en recht. Het thema 'beveiliging' stond centraal tijdens dit seminar.

Beveiliging 'hot item'

Het seminar startte met een plenair gedeelte, waarin een debat werd gevoerd over beveiliging. Diverse sprekers probeerden de deelnemers te overtuigen van de zin of juist de onzin van de bediscussieerde stelling. Uit de reacties van de zaal bleek hoezeer beveiliging (en de vertaling ervan in wet- en regelgeving) leeft onder de deelnemers.

Bijdrage ICT~Office tijdens workshoprondes

Na het plenaire gedeelte volgden twee workshoprondes. Tijdens de workshoprondes werd ingegaan op onderwerpen als 'veiligheid en aansprakelijkheid', 'social media op de werkvloer' en de actuele juridische ontwikkelingen ten aanzien van ICT-(contracten). Mr. Peter van Schelven (juridisch adviseur ICT~Office) ging daarbij in op de vraag: 'Meldplicht: een nieuw anker voor de informatiebeveiliging?'.

Het seminar werd afgesloten met een rondleiding op het cruiseschip SS Rotterdam (locatie van het seminar) en een netwerkborrel.

ICT-bedrijven kunnen met hun vragen over de juridische kanten ten aanzien van beveiliging terecht bij de juristen van ICT~Office: jurhelp@ictoffice.nl. Uiteraard kunt u ook voor uw overige juridische vragen contact opnemen met hen.