Gemeente Maasgouw


Ontwerpbestemmingsplan Lus van Linne

Burgemeester en wethouders van Roermond maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan `Lus van Linne' met het bijbehorende MER (Milieueffectrapport) `Nieuw Leven in de Lus van Linne' van woensdag 9 november 2011 tot en met dinsdag 20 december 2011 voor een ieder ter inzage ligt bij publieksvoorlichting in de Stadswinkel. Tevens is het bestemmingsplan (inclusief het MER) digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannen.roermond.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ballast Nedam heeft het plan de Lus van Linne her in te richten met als doel de ontwikkeling van ruim 200 hectare robuuste, dynamische en soortenrijke riviernatuur en het bieden van hoogwaterbescherming. De ontwikkeling vindt plaats in combinatie met de winning van oppervlaktedelfstoffen.

Het plangebied wordt gevormd door de gronden binnen de Maasmeander (Lus van Linne): het gebied tussen het sluiseiland en de Maas direct benedenstrooms van de stuw Linne tot de invaart naar de sluis. Hierbinnen vallen de bestaande plassen: Gerelingsplas, Spoorplas en NSplas (Osenplas) en de aangrenzende weilanden en natuurgebiedjes (De Peupelensteen), allen gelegen binnen de Maasbocht. Het herinrichtingsgebied ligt geheel op het grondgebied van de gemeente Roermond.

Het college van B&W maakt eveneens bekend, dat tussen de gemeente Roermond en Ballast Nedam Grondstoffen B.V op 2 november 2011 een overeenkomst over grondexploitatie als bedoeld in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening is gesloten, voor de ontwikkeling en realisatie van het plan Nieuw Leven in de Lus van Linne te Roermond.

De zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt eveneens vanaf 9 november 2011 ter inzage.

Tijdens de inzagetermijn is het mogelijk om uw zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Roermond, Postbus 900, 6040 AX Roermond. U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon 0475-359419.

Op 14 november 2011 van 19.30 uur tot uiterlijk 21.00 uur vindt een informatieavond over het bestemmingsplan plaats voor alle belangstellenden in Zaal de Harmonie, Grotestraat 9 te Linne.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00