Kamer van Koophandel

Derde ondernemers overweegt wijziging van rechtsvorm

dinsdag 8 november 2011

Zo weinig mogelijk belasting betalen: een universele wens. En voor startende ondernemers de belangrijkste drijfveer om te kiezen voor een bepaalde rechtsvorm voor hun bedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel.

Aansprakelijkheid

Beperking van de aansprakelijkheid wordt als tweede genoemd. Voor bedrijven met 20 - 49 werknemers is dit zelfs de belangrijkste verklaring voor hun rechtsvormkeuze. Veel van deze ondernemers hebben vanwege toegenomen risico's gekozen voor een bv, in plaats van eenmanszaak of vof.

Verandering van rechtsvorm

Een derde van alle ondernemers vraagt zich wel eens af of hij nog wel de juiste rechtsvorm heeft. Een derde van hen denkt ook daadwerkelijk binnen 3 jaar te veranderen van rechtsvorm. Belangrijkste reden hiervoor zijn toenemende juridische risico's en het willen afdekken daarvan, bijvoorbeeld door een eenmanszaak of vof om te zetten in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Flex BV

Het wetsvoorstel flexibilisering bv recht en de komst van de flex bv lijken op dit moment geen grote invloed te hebben op de plannen van ondernemers. De meeste ondernemers lijken onvoldoende bekend met de inhoud van de plannen voor de flex bv.

KvK Wet-en-Regeldag

Ondernemers krijgen in 2012 te maken met een aantal belangrijke (fiscale) wetswijzigingen. De Kamer van Koophandel organiseert op 29 november a.s. op 13 locaties in het land Wet-en-Regeldagen. Voor meer informatie: Kom naar de Wet-en-Regeldag

Bron: Kamer van Koophandel