Kamer van Koophandel

Bescherm uw gouden vondst

dinsdag 8 november 2011

"Bescherm uw gouden vondst!" is het onderwerp van de gratis bijeenkomst voor starters die tijdens de Brabant Entrepreneurship Week plaatsvindt in Kennispoort Eindhoven."Wij begeleiden innovatieve starters die een goed idee hebben graag naar een succesvolle onderneming", aldus Henk Rosman, directeur van de Kamer van Koophandel Brabant.

Een idee kan leiden tot een onderneming met groeipotentie. Maar een goed idee alleen maakt nog geen onderneming. Een gouden vondst moet beschermd worden. Kennisbescherming (bijvoorbeeld via een octrooi) is het onderwerp van de bijeenkomst in Kennispoort Eindhoven voor mkb'ers met goede ideeën. In de succesvolle reeks van Meet & Match Kennispoortbijeenkomsten organiseren de Kamer van Koophandel Brabant en de Technische Universiteit Eindhoven, in samenwerking met de Stichting Incubator3+, deze bijeenkomst op donderdag 17 november.

Hans Helsloot, octrooi adviseur van NL Octrooicentrum houdt een inleiding: "Voordat ik bij NL Octrooicentrum kwam was ik industrieel ontwerper. In die tijd gebruikte ik octrooiliteratuur graag als informatiebron. Bij veel van mijn ontwerpen, heb ik octrooi-informatie gebruikt om technische en strategische vragen te beantwoorden."

Ter illustratie: bijna de helft van het aantal octrooiaanvragen in ons land (47,1 procent) komt uit Brabant. Binnen de provincie scoort vooral Zuidoost-Brabant (Eindhoven e.o.) hoog. 90 Procent van het totale aantal octrooiaanvragen in Brabant komt hier vandaan (bron: Octrooien in KvK regio Brabant, Kamer van Koophandel, 2010).

Vragen die bij de bijeenkomst op 17 november beantwoord worden zijn onder meer: is het zinvol om mijn nieuwe technologie of product te octrooieren, waar moet ik dan op letten; welke andere mogelijkheden voor kennisbescherming zijn er en hoe zijn die het beste in te zetten? In twee interactieve presentaties zullen Hans Helsloot van NL Octrooicentrum en Teun Wagenaar van Peer+ B.V. op bovenstaande vragen ingaan en met inspirerende praktijkvoorbeelden komen.

De KvK weet dat het opbouwen van een netwerk voor de startende ondernemer van groot belang is. Dit geldt in de regio Brainport - een regio waar innovatief ondernemerschap volop wordt gestimuleerd - maar zeker ook in de rest van Brabant. Daarom kunnen aanwezigen kennismaken met vijf innovatieve starters. Zij geven een korte bedrijfspresentatie waarbij ze over hun gouden idee vertellen. Deze technostarters zijn op zoek naar een match met bedrijven in de zaal die interesse hebben om zaken te doen. Na de pitches is er volop de gelegenheid vragen te stellen aan de vijf beginnende bedrijven en is er tijd voor discussie over do's en dont's van kennisbescherming.

Alle (nieuwe) startende ondernemers en gevestigde (middelgrote) bedrijven die zoeken naar nieuwe contacten in de regio als mogelijk partner, leverancier, klant, coach of investeerder die graag bij deze gratis bijeenkomst aanwezig zijn, zijn van harte welkom. De bijeenkomst is op donderdag 17 november van 15.30 tot 18.00 uur in Kennispoort, Grote Zaal, 1e etage, John F. Kennedylaan 2 te Eindhoven.

Voor het volledige programma en aanmelding, ga naar: www.kennispoort.nl

Bron: KvK Brabant