FUGEIA sluit samenwerkingsakkoord met NESTLErondBrana Vita , een oplosbare vezel uit tarwezemel

Persbericht van PR Newswire

LEUVEN, België, November 8, 2011 /PRNewswire/ --

FUGEIA NV kondigt vandaag aan dat het een samenwerkingsakkoord heeft afgesloten met NESTLE voor het ontwikkelen van voedingsmiddelen die Brana Vita bevatten.

Brana Vita is een natuurlijk voedingsingrediënt dat rijk is aan arabinoxylan-oligosacchariden (AXOS). Dit zijn oplosbare vezels afkomstig uit de celwand van tarwezemelen. De AXOS in Brana Vita hebben een sterke prebiotische werking, ze stimuleren m.a.w. de groei van goede bacteriën (zoals bifidobacteriën) in de dikke darm. Bovendien zijn de AXOS dragers van polyfenolen, die gekend zijn voor hun antioxidant werking.

Brana Vita werd onlangs voor de Europese Unie goedgekeurd als "Novel Food" of nieuw voedingsingrediënt, en kreeg eerder de GRAS (Generally Recognized As Safe) erkenning in de Verenigde Staten.

"We zijn bijzonder tevreden over deze samenwerking met één van de allergrootste voedingsbedrijven ter wereld" zegt Willem Broekaert, Algemeen Directeur en mede-oprichter van FUGEIA. "Via deze samenwerking willen we in de eerste plaats de gezondheidseffecten van Brana Vita verder onderbouwen. Het samenbrengen van de expertise van beide bedrijven zal toelaten om nieuwe toepassingen te ontwikkelen gericht op specifieke nutritionele noden en gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten."

De financiële- en andere bepalingen van het akkoord werden niet bekend gemaakt.

Omtrent Fugeia (http://www.fugeia.com)

FUGEIA ontwikkelt nieuwe voedingsingrediënten en processen voor innovatieve voedingsproducten met toegevoegde waarde en een positieve impact op de gezondheid. Het bedrijf werd begin 2008 opgericht in Leuven (België) als spin-off van de Universiteit Leuven en KaHo Sint-Lieven. Investeerders in het bedrijf zijn ondermeer Tate & Lyle Ventures, Agri Investment Fund, Gemma Frisius Fonds, KBC en BNP-Paribas-Fortis .

Fugeia

CONTACT: Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met :Willem Broekaert, FUGEIA NV, Gaston Geenslaan 1, B-3001 Leuven, België,Tel.: +32-16-751375, Fax: +32-16-751378, E-mail: info@fugeia.com