Speciale Humanitas-chats tijdens de Week van het geld

Persbericht van Humanitas

Van 7 tot en met 11 november vindt voor de tweede keer de Week van het geld plaats. Tijdens deze week organiseren ruim 30 organisaties uiteenlopende activiteiten om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar te leren omgaan met geld. Humanitas organiseert onder meer enkele bijzondere chatsessies op uitdemin.nl

Humanitas uitdemin.nl
Uitdemin.nl is een project van Humanitas. Op deze website vinden jongeren antwoord op vragen als: Hoe kan ik mijn zakgeld het beste sparen, of, hoe kan het dat mijn zakgeld altijd zo snel op is? Ze kunnen ook gratis en anoniem chatten met een vrijwilliger van Humanitas over al hun vragen over geld.
Op woensdag 9 november kunnen leerlingen uit de bovenbouw (9 tot en met 12 jaar) van 14:00 tot 17:00 uur via de chat op uitdemin.nl vragen stellen over geld.

Workshop Kids Lodge
Ook familiecentrum Kids Lodge in Houten doet mee aan de Week van het geld. Op woensdagmiddag 9 november organiseert het familiecentrum dat onder andere dagopvang, buitenschoolse opvang en vakantieopvang voor kinderen van nul tot veertien jaar aanbiedt een speciale workshop. Tijdens deze workshop kunnen de kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar via de chat op uitdemin.nl al hun vragen over geld aan de vrijwilligers van Humanitas stellen.

Na een korte introductie en discussie over het krijgen van zakgeld nemen de kinderen, begeleid door hun vaste groepsleiders, plaats achter de computer om een uur lang vragen te stellen aan de Humanitas-vrijwilligers. Kids Lodge verwacht hiermee de kinderen een stapje op weg te helpen in het leren omgaan met geld.

Week van het geld
De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van Leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs. Er worden gedurende de Week door het hele land verschillende (kosteloze) activiteiten georganiseerd. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Ouders, leerkrachten en kinderen vinden op de website www.weekvanhetgeld.nl een overzicht van de activiteiten in de buurt.

*

Links:
http://www.uitdemin.nl



Razende Robot Reporter