Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.10 uur

Utrecht, 08-11-2011

Drugs

UTRECHT Vier mannen werden op maandagmiddag aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen.

Omstreeks 16.15 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie met vier mannen op de Leidsekade. De vier verdachten waren in een auto gestapt en weggereden in de richting van de Graadt van Roggenweg. Agenten gingen ter plaatse en zagen de auto rijden op de Nijverheidsweg. Ze gaven de bestuurder een stopteken en controleerden de inzittenden en de auto op de Julianaparklaan. In de auto werden sealbags en weegschaaltjes aangetroffen. De vier mannen van 19, 20, 29 en 32 uit Den Haag, werden aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Zij zijn in verzekering gesteld. De auto werd in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Straatrover aangehouden

UTRECHT Op maandagavond werd de verdachte van een straatroof buiten heterdaad aangehouden.

In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november rond middernacht liep een 19-jarige man uit Zeist samen met drie vrienden over de Neude. Daar vroegen zij de weg aan twee mannen. De mannen liepen met de vrienden mee, maar ter hoogte van de Nieuwe Koekoekstraat begon één van hen de vier vrienden te bedreigen. Hij eiste geld, maar ging er vervolgens met de telefoon van de Zeistenaar vandoor. De andere man rende eveneens weg.

Op maandagavond omstreeks 18.40 uur was het slachtoffer van de straatroof onderweg naar het politiebureau, om melding te maken en aangifte te doen van de straatroof. Op de Weerdsingel Oostzijde zag hij per toeval de verdachte van de straatroof lopen. De politie werd direct gebeld en de 21-jarige straatrover uit Utrecht kon worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dieseldiefstal

UTRECHT Op maandagavond werden twee dieseldiefstallen gepleegd. Een man werd aangehouden, maar de politie is nog op zoek naar andere verdachten en getuigen.

De politie kreeg rond 18.35 uur een melding dat twee mannen over een hek van een bedrijf aan de Utrechtseweg waren geklommen, de openbare weg op. De verdachten waren weggereden in de richting van Zeist, in een auto met een buitenlands kenteken. Een bekende van de getuige ging achter de verdachten aan, maar raakte het zicht op hen kwijt. Agenten zochten nog in de omgeving naar de auto, maar troffen deze niet meer aan. Bij het bedrijf bleek dat er was getracht diesel te stelen uit een voertuig dat op het terrein stond. De politie heeft deze diefstal in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Rond 23.40 uur kreeg de politie een melding dat er op de Sint Anthoniedijk twee autos stonden met de kofferbakken open en meerdere personen erbij. De melder vond het er verdacht uitzien. Agenten gingen ter plaatse en troffen de autos aan, maar geen personen. Een dieselspoor bij de autos leidde naar een bouwterrein, waarvan een hek was opengebroken. Op het terrein stonden landbouwvoertuigen, waaruit diesel was gestolen. Samen met een politiehond werd in de omgeving gezocht naar de verdachten. Na enige tijd vond de hond één van de verdachten, die zich verstopt had in de bosjes. Deze 30-jarige man uit Polen, probeerde de hondengeleider te slaan en probeerde de vluchten. De hond beet de man in zijn been en de man probeerde de politiehond te wurgen, maar dat mislukte gelukkig. De verdachte liep hierdoor verschillende bijtwonden op. De man werd uiteindelijk met gepast geweld aangehouden door de agenten en kreeg medische verzorging voor de opgelopen verwondingen. Hij is ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Een politiehond werd ingezet om te zoeken naar de andere verdachten, maar zij werden niet meer aangetroffen. De twee autos werden in beslag genomen. De politie heeft ook deze diefstal in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Heeft u meer informatie over deze twee dieseldiefstallen of de verdachten, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Aanrijding fietsster en snorfietser

UTRECHT Op maandagmiddag 7 november is een snorfietser op een fietsster gebotst. De fietsster raakte gewond.

Omstreeks 17.10 uur wilde een 51-jarige snorfietser uit Maarssen op de Winthontlaan een 54-jarige fietsster uit Nieuwegein in te halen. De vrouw fietste richting Nieuwegein. Tijdens het inhalen moest de snorfietser uitwijken waardoor hij de vrouw op de fiets raakte. Zij kwam hierdoor ten val en had erg last van haar heup. Zij is door ambulancepersoneel nagekeken.

Meisje aangereden: getuigen gezocht!

UTRECHT Op maandagavond 7 november is een 14-jarig meisje aangereden door een auto op de Amsterdamsestraatweg. De verdachte is doorgereden.

Omstreeks 20.25 uur stak een 14-jarig meisje, afkomstig uit Utrecht, de Amsterdamsestraatweg over. Tijdens het oversteken werd zij aangereden door een automobilist. De verdachte, bestuurder van een grijze auto, is doorgereden richting het centrum. Het 14-jarige slachtoffer had last van haar knieën en is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. Ze hoefde niet voor verder onderzoek naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie Utrecht, tel.: 0900 88 44.

Diefstal met geweld

UTRECHT Op maandagmiddag 7 november zijn twee verdachten aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie een melding van winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Voorstraat. Medewerkers van de supermarkt hadden twee verdachten staande gehouden op verdenking van diefstal. Eén van de verdachten wist te vluchten. De andere verdachte verzette zich en er ontstond een worsteling. Tijdens deze worsteling kwamen drie jongens de supermarkt binnen. Eén van hen sloeg een medewerker, om de verdachte te helpen. Ook gooiden de jongens met spullen. Daarna gingen zij ervandoor.

Agenten hielden de verdachte in de supermarkt aan. Andere agenten zochten in de omgeving naar de tweede verdachte. Aan de hand van het opgegeven signalement werd hij aangehouden op de Choorstraat. Beide verdachten die zijn aangehouden zijn afkomstig uit Utrecht en zijn 17 en 19 jaar oud. De ouders van de minderjarige jongen zijn in kennis gesteld. Beiden zijn in verzekering gesteld.

De politie is nog op zoek naar de drie jongens die tijdens de worsteling de supermarkt in kwamen. Van één van hen is een signalement bekend:


- lichtgetinte man

- ongeveer 1.80 meter lang

- zwarte jas met ritsjes

- grijze capuchon boven de jas uit

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie, bel dan naar 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000

Twee keer ervandoor

DE MEERN/NIEUWEGEIN Een verdachte ging er op maandag 7 november meerdere keren vandoor.

Rond 06.25 uur vond er op de Rijksweg A12 ter hoogte van De Meern een kop-staartaanrijding tussen twee autos plaats. De achterste automobilist gingen ervandoor, terwijl de motorkap van zijn auto voor zijn voorruit zat. De verdachte vluchtte vervolgens via de A2 in de richting van Vianen. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

De politie kreeg rond 08.15 uur de melding dat de auto op de Kribbemonde zou staan. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat een man naar de auto toeliep en daar iets uitpakte. Toen de man de agenten zag, rende hij hard weg. Zij gingen achter hem aan en zagen dat hij daar een woning invluchtte. De agenten gingen de woning binnen, waarbij de verdachte er via de achterkant uit bleek te zijn gevlucht.

Meerdere agenten, waaronder een politiehondengeleider, en een helikopter werden ingezet bij de zoekactie naar de verdachte. Een hondengeleider zocht onder andere langs de Lek. Daarbij spoorde de hond de verdachte in een dichte rietkraag op. De verdachte, een 26-jarige man met een onbekende woon- of verblijfplaats, gaf zich bij het zien van de politiehond direct over.

De auto werd in beslag genomen en agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten.