Gemeente Loppersum

Excursie Klankbordgroep Herinrichting Garrelsweer

Loppersum, 4 november 2011

Â

Voortgang herinrichting op schema

Â

In de schitterende najaarszon bezocht de Klankbordgroep Garrelsweer dinsdag 1 november 2011 de herinrichting van de Rijksweg in Garrelsweer. Tijdens een wandeling over het werk werd de voortgang van de herinrichting bekeken. De leden van de klankbordgroep brachten reacties en wensen van de inwoners naar voren. Zowel de gemeente als de klankbordgroep zijn tevreden over de planning en de wijze van uitvoeren van de werken.

Â

Herinrichting Rijksweg

In juli jl. is de Herinrichting Garrelsweer van start gegaan. Samen met de bewoners en de belanghebbenden is een herinrichtingsplan gemaakt.

Als eerste wordt de herinrichting van de Rijksweg uitgevoerd. Er is voor gekozen om de Rijksweg in asfalt uit te voeren met langs de zijkanten rabatstroken van klinkers. Hiermee wordt aangegeven dat het om een dorpsweg gaat. Ook past deze inrichting bij het doorgaande verkeer dat gebruik maakt van deze weg. De voortgang van het werk is op schema.

Â

Klankbordgroep

In ruimtelijke projecten werkt de gemeente Loppersum samen met een klankbordgroep. De klankbordgroep is de schakel tussen de gemeente en de inwoners. In Garrelsweer bestaat de klankbordgroep uit vertegenwoordigers van de inwoners, de Vereniging van Dorpsbelangen, de Historische Vereniging, de Politie Groningen en LTO Noord. Vanaf de planvoorbereiding tot en met de uitvoering wordt de klankbordgroep regelmatig bij de voortgang van de herinrichting betrokken.