Gemeente Overbetuwe


Drugsmaand

Binnenkort is er weer een Drugsmaand, dit jaar van half november tot half december. Dit gebeurt in het kader van het regionale project `Jongeren, alcohol + drugs'. Door het organiseren van verschillende activiteiten wordt de aandacht op drugs gevestigd. Ook bevorderen we zo gesprekken en discussies over drugs en creeeren we momenten van zelfreflectie.

In de deelnemende gemeenten Overbetuwe, Duiven, Lingewaard, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar staan weer diverse interessante activiteiten op stapel.

Activiteiten in de regio

Een greep uit de activiteiten: een ex-verslaafde vertelt over zijn ervaringen. Daarnaast zijn er toneelvoorstellingen op middelbare scholen ingepland en worden er filmavonden georganiseerd. Ook de jongerencentra besteden in november aandacht aan "Don't do drugs", door bijvoorbeeld het houden van een filmavond, een party met alcoholvrije cocktails en drugsshows op de agenda te zetten. In bibliotheken zijn tentoonstellingen te bezoeken. Op scholen voortgezet onderwijs worden ook ouders bij het onderwerp betrokken, door hen voor speciale thema-avonden uit te nodigen.

Activiteiten in Overbetuwe

De ouderavond op 13 december, met als gastspreker ervaringsdeskundige Jan R., begint om 19.30 uur (en niet 20.30 uur, zoals vorige week vermeld) in het OBC Elst (Mozartstraat 12). Iedereen is van harte welkom!

* In de bibliotheek in Elst is een tentoonstelling over drugs, de hele maand november.

* Dazzling Cocktails (alcoholvrij) party voor 12 tot 18 jarigen op 18 november van 20.00 tot 23.00 uur in Jongerencentrum de Uitvlucht in Elst.

* Drugsshow/-quiz op 29 november van 19.00 tot 21.00 uur in jongerenontmoetingsplek de Wanmolen in Zetten. Iedereen is van harte welkom. Het is vooral geschikt voor mensen van 16 tot 21 jaar.

* Gastlessen van ervaringsdeskundige Jan R. op 20 december op het OBC in Elst. Alleen voor leerlingen.

* Gastlessen van ervaringsdeskundige Jan R. op HPC Zetten op 28 en 29 november. Alleen voor leerlingen.

* Theatervoorstelling Playbak: Hot Spot op 2 december. Alleen voor leerlingen.

* Op 15 en 16 november komt Halt Gelderland op het Westeraam in Elst voor de lessen `Nee zeggen bij groepsdruk'.
*