Gemeente Grave

iDop Grave gereed

Eindrapportage aangeboden aan gemeenteraad

Vorige week maandag, 31 oktober 2011, is in het stadhuis de eindrapportage van het iDop Grave aan de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester S. Haasjes, aangeboden. Zij toonde zich daar zeer verheugd mee.

Toekomstvisie
iDop staat voor integraal Dorpsontwikkelingsprogramma. Inwoners maken een toekomstvisie voor hun wijk, dorp of stad door zich te buigen over de vraag: "Hoe ziet mijn leefomgeving er in de toekomst uit om er prettig te kunnen wonen en werken?" En, belangrijker: hoe kunnen we dat met elkaar realiseren?" Integraal betekent: breed kijken. Thema's als wonen, werken, verkeer, verenigingsleven, recreatie, zorg, veiligheid, cultuur etc. worden in samenhang bekeken. De hoofddoelstelling van een iDop is behoud en verbetering van de leefbaarheid van een kern.

Actielijst
Aan het iDop Grave is ook een projecten- en actielijst gekoppeld. De gemeenteraad is nu aan zet. Die zal het nu mogelijk moeten maken dat de plannen in het iDop Grave uitgevoerd kunnen worden. In een tijd van bezuinigen zal dat lastig zijn maar wethouder Daandels toonde zich optimistisch: âSoms is het mogelijk om subsidies binnen te halen en in een ander geval kun je misschien werk met werk uitvoerenâ. âEn niet alle actiepunten kosten geldâ.

Kerkdorpen
Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de iDops Gassel, Velp en Escharen van start gegaan. Vorige week heeft u daarover op deze informatiepagina kunnen lezen. Ook bij de iDops voor de kerkdorpen worden de inwoners nauw betrokken.

De eindrapportage van het iDop Grave en de projecten- en actielijst staan op deze website. Ook wordt hier informatie over de iDops voor de kerkdorpen geplaatst.
Â

Informatie dhr. J. van der Horst of mevr. J. Jongenelen, cluster Welzijn & Onderwijs, (0486) 477 277.