Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 8 november

Noord-Holland Noord, 08-11-2011 o 14:15 uur

Overvallen op horecagelegenheden en tankstation in Ter Plaatse

Den Helder/Benningbroek, dinsdag 8 november

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH besteedt woensdagavond 9 november a.s. aandacht aan een aantal overvallen op horecagelegenheden in Den Helder.

Op zaterdagavond 22 oktober jl. vond er rond 22.00 uur een overval plaats op een snackbar aan de Jan van Galenstraat in Den Helder. Hierbij bedreigde de dader het personeel met een schroevendraaier en eiste geld. Hij ging er met de buit vandoor. Diezelfde avond werd net na middernacht de Mc Donalds aan het Bernhardplein overvallen door een man die geld eiste onder bedreiging van een vuurwapen. Hij ging er met de inhoud van de kassa vandoor. Tenslotte werd er op dinsdag 25 oktober jl. een pizzeria overvallen aan de Marsdiepstraat. Hierbij vertrok de dader eveneens met de inhoud van de kassa, na met een vuurwapen gedreigd te hebben.

Vlak na deze laatste overval werden vijf verdachten aangehouden. Een van hen, een 19-jarige man uit Den Helder, zit nog vast. De overige vier verdachten zijn inmiddels op vrije voeten, maar zijn nog steeds verdachten in deze zaak. Er wordt woensdagavond in Ter Plaatse aandacht besteed aan deze drie overvallen, die mogelijk door een grotere dadergroep gepleegd zijn. De politie roept in het programma getuigen op. Met name is zij op zoek naar mensen die hebben gezien wie een specifieke tas in de duinen in Den Helder heeft neergelegd. Deze tas werd op dinsdagochtend 1 november aangetroffen vlakbij het Hengstenpad. In de tas zaten spullen die vermoedelijk afkomstig zijn van de overvallers. De tas zal in de uitzending worden getoond.

Ook worden er in het programma beelden getoond van de overval op het tankstation aan de A7 ter hoogte van Benningbroek. Deze overval vond op maandag 31 oktober plaats. Rond 18.30 uur kwam de overvaller de winkel van het tankstation binnen en dreigde met een lifehammer. De medewerkster van het station raakte in een worsteling met de man, die zij uiteindelijk de deur uit wist te werken. Hij vertrok met één pakje sigaretten in de auto in de richting van Den Helder.

Ter Plaatse wordt uitgezonden op woensdagavond 9 november vanaf 17.30 uur en wordt elk uur herhaald. Ter Plaatse is ook nog te zien op donderdag 10 november.

Drie bekeuringen

Den Helder, maandag 7 oktober

Op de Polderweg hield de politie om 17.15 uur een 18-jarige automobilist uit Den Helder aan van wie bekend is dat hij geen rijbewijs heeft. Bij de aanhouding bleek bovendien dat de auto waarin hij reed onverzekerd was en dat de man zijn rechter onderarm en hand volledig in het gips had. De man kreeg drie keer een proces-verbaal. Eenmaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs, eenmaal voor het onverzekerd rijden en eenmaal voor het in gevaar brengen van overige weggebruikers door met zijn arm in het gips te rijden. Omdat dit niet de eerste keer was dat de man zonder rijbewijs reed, is de auto in beslag genomen.

Fietsster botst op auto

Alkmaar, maandag 7 oktober

Aan de Mandenmakerstraat vond omstreeks 14.30 uur een aanrijding plaats. Een 56-jarige automobilist uit Alkmaar reed vanaf de Huiswaarderweg de Kanaaldijk op. Hij had voorrang toen ter hoogte van de Breeuwerstraat plotseling een 13-jarige meisje uit Alkmaar overstak op haar fiets. Het meisje botste op de auto. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vermoedelijk heeft zij enkel een hersenschudding overgehouden aan het ongeluk.

Woninginbraak

Heerhugowaard, maandag 7 oktober
In een woning aan de Kreillaan is omstreeks 17.30 uur een poging gedaan om in te breken. De inbrekers probeerden de achterdeur te forceren. Een getuige zag dit echter, waarop de twee personen snel op een brommer wegreden. Zij reden zonder helm en met gedoofd licht. Door de politie is in de omgeving nog gezocht naar de personen, maar zij zijn niet meer aangetroffen.

Heerhugowaard, maandag 7 oktober

Tussen 17.00 uur en 19.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Valkkooglaan. De inbreker(s) zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken. De gehele woning is doorzocht en overhoop gehaald. Uit de woning zijn diverse goederen gestolen. De politie doet onderzoek.

Heiloo, dinsdag 8 oktober

In de nacht van maandag op dinsdag is tussen21:45 uur en 03:45 uuringebroken in een woning aan de Oosterzijweg. De 51-jarige bewoner was toen aanwezig in de woning, op de bovenverdieping. Hij ontdekte dat iemand de sloten van de bijkeukendeur had vernield, toen hij de achterdeur wilde openen. De inbreker(s) zijn vermoedelijk niet in de rest van het huis geweest.

Rijden onder invloed met hoge nood

Alkmaar, maandag 7 oktober

De politie zag tijdens een onopvallende surveillance een 27-jarige man uit Oudorp rijden. Toen de man invoegde op de Nieuwe Schermerweg vanaf de Friesebrug reed hij bijna de onopvallende surveillancewagen aan. De man had blijkbaar haast en drukte zijn voorganger bijna van de weg. Hij sloeg de Rijnstraat in en reed met hoge snelhheid door de buurt. In de Saturnusstraat kon de politie de man staande houden. Hij gaf aan zo hard te rijden omdat hij zeer dringend naar het toilet moest. De Oudorper bleek teveel te hebben gedronken (220 Ug/l). In zijn auto werd een boksbeugel aangetroffen. De man kreeg een proces verbaal voor een snelheidsoverschrijding van 30 km/uur en het rijden onder invloed. De boksbeugel is in belag genomen en zal worden vernietigd.

Vernielers aangehouden

Alkmaar, maandag 7 november

De politie hield aan de Helderseweg twee 25-jarige mannen uit Roemenië aan op verdenking van vernieling. Zij worden ervan verdacht een auto aan de Kwakelkade te hebben vernield tussen 12.00 uur en 12.30 uur. De mannen verkochten de auto eerst aan een 50-jarige man uit Alkmaar, om de auto vervolgens kort en klein te slaan. Het is onbekend waarom.

Inbreker aangehouden

Alkmaar, dinsdag 8 november

De politie hield omstreeks 07.30 uur een 15-jarige jongen uit Alkmaar aan op verdenking van een woninginbraak op 18 augustus in de Van Vladerackenlaan in Heiloo. De jongen kon buiten heterdaad worden aangehouden op basis van vingerafdrukken die in de woning werden aangetroffen. Onderzoek wees uit dat het om zijn vingerafdrukken gaat.

IJzerdief aangehouden

Alkmaar, dinsdag 8 november

De politie hield om 04.20 uur een 32-jarige man uit Alkmaar aan wegens diefstal. Eerder die nacht ondekte de politie een gat in een hek bij een terrein van de gemeente aan de Koelmalaan. Vlakbij stond een scooter geparkeerd. Naast de scooter stonden twee tassen met ijzer en koper. Er was op dat moment niemand bij de scooter aanwezig. De politie heeft de scooter onopvallend in de gaten gehouden en zag omstreeks 04.19 uur dat iemand de tassen op de treeplank van de scooter zetten. De man reed weg en werd op het Zeglis staande gehouden. In de tassen zat naast ijzer en koper ook inbrekerswerktuig.

Man aangehouden na bedreiging

Den Helder, dinsdag 8 november

Aan de Marsdiepstraat hield de politie omstreeks 13.15 uur een 26-jarige man uit Rotterdam aan, nadat deze eerder op de dag zijn vriendin had bedreigd met een mes. De man bedreigde zijn vriendin in haar woning aan de Fregatstraat. De man woonde al enige tijd bij de vrouw in. Naast de vrouw waren ook haar kind en een vriendin met haar kind in de woning aanwezig. De vrouwen hebben zich met hun kinderen opgesloten in de slaapkamer van de woning en waarschuwden de politie. Toen deze arriveerde was de man gevlucht. Hij hield echter via zijn telefoon contact met de vrouw. De politie zette een zoekactie op touw en kon de man via zijn telefoon opsporen in de woning van een vriend aan de Marsdiepstraat. Hij is aangehouden.

Snelheidscontrole

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Warmenhuizen, maandag 7 november

Aan de Kanaalweg controleerde de politie op snelheid tussen 15.00 uur en 16.00 uur. Op deze weg is 50 km per uur toegestaan. Er werden vijf overtredingen van de snelheid geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km per uur.