Politie Limburg-Zuid

Meisje(13) bedreigd in Landgraaf; getuigen gezocht

08-11-2011 | 14:31 | Landgraaf

Een onbekende man trok vanmorgen een 13-jarig meisje van de fiets en bedreigde haar ernstig. Dit gebeurde op de Doctor Calsstraat in Landgraaf. Het meisje wist gelukkig op tijd weg te komen. Rond 07:50 uur was het meisje op weg naar school. Ze fietste over de Doctor Calsstraat in de richting van Landgraaf, een route die veel gebruikt wordt door scholieren die van Eijgelshoven naar Landgraaf fietsen. Het meisje was op dat moment alleen en ter hoogte van het tunneltje van de Delleweg werd ze ineens vastgepakt door een man. Hij bedreigde haar en uit schrik sloeg het meisje de man. De man deed hierdoor een stap naar achteren en het meisje kreeg de kans haar fiets te pakken en hard weg te fietsen, naar school. Ze zag dat de man terugliep naar de tunnel.

Het signalement dat het slachtoffer van de man heeft kunnen geven is als volgt:

Een blanke man tussen de 1.65m en 1.75m lang. Hij was tussen de 20 en 30 jaar oud en had een normaal postuur. De man droeg een blauwe winterjas en blauwe spijkerbroek. Verder had hij een zwarte muts op en zwarte sjaal om.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar mensen die deze man mogelijk ook gezien hebben. Mogelijk is hij ook op andere dagen rond die plek gezien, ook dat zou de politie graag willen weten. U kunt uw informatie doorgeven via het landelijk telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).