KNHS

BMC Van Grunsven Simon verkocht naar de USA
8 november 2011
Jeroen Dubbeldam - Simon

WEERSELO (KNHS) - Het toppaard BMC Van Grunsven Simon (Mr. Blue x Polydox), waarmee Jeroen Dubbeldam de eerste plek innam van de WBSFH rankings (van 30 sept. 2011) is door zijn eigenaren, de gebroeders Van Grunsven, verkocht naar de USA. Het paard wordt door de nieuwe eigenaar ter beschikking gesteld aan de Amerikaanse amazone Beezie Madden.

Dubbeldam won met Simon in 2010 de Grote prijs van Calgary en de wereldbekerkwalificatie in Verona. In 2011 maakten ze driemaal deel uit van de Nederlandse equipe. In Aken en Rome wisten Simon en Dubbeldam de landenwedstrijd winnend af te sluiten, terwijl in Rotterdam het Oranje kwartet als vierde eindigde. In Rotterdam 2011 en in Den Bosch 2011 eindigden zij als tweede in de Grote Prijs, terwijl ze in Rome als derde eindigden. Ook tijdens het EK in Madrid kwam deze combinatie voor Nederland in actie. Individueel beëindigden zij het EK als zesde, terwijl ze als lid van het Nederlands team vierde werden. Eerder in 2011 beëindigden zij de wereldbekerfinale in Leipzig als derde.

"Natuurlijk vind ik het erg jammer dit paard is verkocht. Tegelijkertijd is er iets van berusting dat nu eindelijk de kogel door de kerk is. Positief is dat Simon, wat in mijn ogen één van de beste paarden ter wereld is, nu door één van de beste amazones ter wereld bereden gaat worden. Dit paard verdient geen tweederangs ruiter en dat is gelukkig ook niet gebeurd", aldus Jeroen Dubbeldam, die BMC Van Grunsven Simon sinds 2009 in zijn stal had. Tot en met 2008 werd de zoon van Mr. Blue gereden door Martijn Verpoort.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto Jeroen Dubbeldam en Simon door: www.melissen.net