Gemeente Barneveld


Aanvragen parkeervergunningen 2012 wijzigt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld heeft besloten om het uitgeven van de gemeentelijke parkeervergunningen onder te brengen bij de coöperatie ParkeerService. Dit betekent dat alle nieuwe parkeervergunningen voor 2012 aangevraagd moeten worden via ParkeerService.

Goede dienstverlening naar parkeerders
Voor de gemeente is het belangrijk dat we een zo goed mogelijk dienstverlening naar parkeerders in Barneveld kunnen bieden. Het beheer van de parkeervergunningen moet zakelijk en transparant zijn waarbij de gemeente stuurt op de hoofdlijnen. Om die reden is de gemeente per 1 juli 2011 toegetreden tot als lid van de coöperatie Parkeerservice. Het beheer van het `achteraf betaald parkeren' is eerder al overgedragen aan Parkeerservice; nu volgt het beheer van de Parkeervergunningen.

Het aanvragen van parkeervergunningen voor 2012 Inwoners en ondernemers die een parkeervergunning hebben voor 2011, krijgen binnenkort persoonlijk schriftelijke informatie over het aanvragen van een parkeervergunning voor 2012. De gemeente en Parkeerservice garanderen dat de aanvragen voor een parkeervergunning voor deze groep inwoners en ondernemers tijdig en voor 1 januari 2012 tot een geldende vergunning leidt als zij aan alle voorwaarden voldoen.

De inwoners en ondernemers die momenteel geen parkeervergunning hebben voor 2011 en deze wel willen aanvragen voor 2012 kunnen wel al in 2011 een aanvraag indienen. In de eerste maanden van 2012 worden nieuwe aanvragen opgepakt door ParkeerService.Dit geldt ook voor het aanvragen van de nieuwe parkeervergunningen, zoals de woon-werkvergunning voor parkeren. De gemeente en ParkeerService hebben afgesproken dat alle centrumbewoners en de ondernemers binnen het gebied waarvoor betaald parkeren geldt, binnen enkele weken zullen worden geïnformeerd over hun mogelijkheden en de aanvraagprocedure.

Parkeerregulering Barneveld Centrum
Op 28 juni 2011 heeft de gemeenteraad de Notitie Parkeerregulering Barneveld Centrum 2011 vastgesteld. Hiermee worden een aantal maatregelen doorgevoerd om het parkeren in het centrum van Barneveld verder te reguleren. De maatregelen hebben betrekking op het parkeren, de parkeervergunningen en de parkeertarieven. Zo is het onder andere mogelijk om vanaf 2012 een tweede parkeervergunning op één adres binnen het gebied van betaald parkeren of een parkeervergunning voor woon-werkverkeer aan te vragen. Voor Barneveld is het een belangrijk uitgangspunt dat goede parkeervoorzieningen een belangrijke en onmisbare voorwaarde zijn voor het functioneren van het centrum; voor bewoners, bedrijven en bezoekers.

Vragen over de parkeervergunningen?
Meer informatie over de regulering van het parkeren in het centrum van Barneveld is te vinden op www.barneveld.nl/centrumplanonder de rubriek parkeren. Inwoners en ondernemers kunnen ook contact opnemen met de gemeente. Dat kan door een e-mail te sturen naar het mailadres parkeren@barneveld.nlof telefonisch contact op te nemen met onze medewerkers tijdens het telefonisch spreekuur op dinsdag en donderdag tussen 09.00 en 10.00 uur. Het telefoonnummer is 14 0342 (geen netnummer).