Nederlandse Tafeltennisbond


Dag van het talent groot succes
8-11-2011

De avond ervoor waren jeugdcoördinator Lumen Dekker en Hans Hergelink druk in de weer geweest om zestien tafeltennistafels op te zetten. Studenten van de Saxion Hogeschool Enschede waren druk bezig geweest met het opmeten en uitzetten van diverse testonderdelen.

Om 9.45 uur ging de dag van start met een warming-up onder leiding van de studenten. Vervolgens startten de deelnemers met de wedstrijden en testen. Iedereen was met groot enthousiasme bezig om zo goed mogelijk te spelen, zo hard mogelijk te rennen en zo ver mogelijk ballen te gooien. Na een welverdiende lunch was het tijd voor de tweede ronde en een demonstratie van internationals Yana Timina en Bas Hergelink. Hun wedstrijd werd geleid door een echte scheidsrechter die assistentie kreeg van één van de deelnemers: Kim Staps. Tijdens de laatste ronde liep de test wat uit. Het mocht de pret niet drukken; de deelnemende kinderen konden meedoen aan een spontaan georganiseerd rondje om de tafel. De reactie op dit onderdeel waren zeer enthousiast.

De dag werd afgesloten met een korte toespraak van Hoofdbestuurslid Topsport Paul Haldan en Jeugdcoördinator Lumen Dekker en de uitreiking van de oorkondes voor de deelnemers. Het was duidelijk dat de deelnemers van de dag hadden genoten, de meeste deelnemers waren dan ook bekaf. De organisatie heeft veel positieve reacties van ouders ontvangen.

Over de dag van het talent

De Dag van het Talent is bedoeld voor welpen. De afdelingen hebben de gelegenheid om maximaal acht jongens en acht meisjes op te geven. Door het spelen van wedstrijden en het afleggen van testen kunnen de deelnemers laten zien wat ze kunnen. Met de spelers die wellicht potentie hebben om tot de top van Nederland te gaan behoren zal nog contact worden opgenomen voor een intensievere scoutingsdag.

Ouders die de resultaten en uitslagen van de wedstrijden en testen willen ontvangen, kunnen een e-mail sturen met daarin de naam en het rugnummer van hun kind aan jong@nttb.nl. Te zijner tijd ontvangen zij dan rechtstreeks de informatie van deze dag. Volgend jaar zal de Dag van het Talent wegens het 10-jarig bestaan van NOC*NSF een weekje worden opgeschoven en plaatsvinden op zondag 11 november 2012.

NTTB/AdJ