Royal Haskoning


Vier projecten genomineerd voor Betonprijs 2011 08-11-2011
Vier projecten van Royal Haskoning zijn genomineerd voor de Betonprijs 2011. Het gaat om projecten in de categorieën Woningbouw, Bruggen & Viaducten, Constructies in de Waterbouw en Uitvoering. De uitreiking vindt op 16 november plaats in de Doelen in Rotterdam. De Betonprijs wordt iedere twee jaar georganiseerd op initiatief van de Betonvereniging, het kennisplatform binnen de (beton)bouw. In totaal zijn er 98 projecten ingediend in zes categorieën.

In de categorie Woningbouw is de 130 meter hoge woontoren `De Kroon' in Den Haag genomineerd, waarvoor Corsmit Raadgevend Ingenieurs, onderdeel van Royal Haskoning, de constructie heeft verzorgd.

De fly-over in knooppunt `De Hog' van VHP-Architecten, eveneens onderdeel van Royal Haskoning, in de Randweg Eindhoven is genomineerd in de categorie Bruggen & Viaducten.

Het `Busan-Geoje Fixed Link'- project, waar onder meer Tunnel Engineering Consultants (TEC) verantwoordelijk voor is voor de constructie, dingt mee in de categorie Constructies in de Waterbouw. De afgezonken tunnel en twee tuibruggen vormen één van de grootste infrastructuurprojecten in de geschiedenis van Zuid-Korea.

De omlegging van de bestaande provinciale weg N201 over een lengte van circa 7 km ter hoogte van Aalsmeer en Uithoorn is genomineerd in de categorie Uitvoering. Het project omvat naast de wegconstructie zelf, diverse kunstwerken en een verkeerstunnel onder de ringvaart van de Haarlemmermeerpolder.

Royal Haskoning ontving overigens in 2009 de Betonprijs voor het ontwerp van de Julianabrug tegenover de historische Zaanse schans in Zaandijk. Vorig jaar werd het ontwerp tevens beloond met de Europese betonprijs.

Zie ook: cementenbeton.nl