Politie Midden- en West Brabant

Sms Alert na poging beroving in Waalwijk

Waalwijk, 08-11-2011 o Een 19-jarige Waalwijkse werd maandagavond 7 november 2011 slachtoffer van een poging straatroof. Twee nog onbekende mannen probeerden haar geld afhandig te maken. Dat gebeurde rond 20.00 uur op Floris-V-laan in Waalwijk. Het duo ging er zonder buit vandoor.

Het meisje kwam te voet terug van de sportclub en werd op het fietspad aangesproken door twee jongens. Hier wordt bedoeld het fietspad Halvezolenpad en de t-kruising Burgermeester Verwielstraat met de Floris V-laan ligt. Dit gedeelte is heel slecht verlicht. Het duo eiste geld maar gingen er zonder buit vandoor. Het slachtoffer is niet aangeraakt of gewond geraakt. Ook was er geen wapen in het spel. De situatie kwam echter wel bedreigend over voor de 19-jarige Waalwijkse. Een andere jongen, die het zag gebeuren, heeft het slachtoffer opgevangen.

Na incident zocht de politie direct de omgeving af naar de daders. Daarbij werd ook een sms-Alert bericht verspreid:
Waalwijk, Bm Verwielstr.Straatroof zonder wapen. 1 negroïde pers. rood geblokte jas, Dader 2 geheel in zwarre kleding met fiets. beiden 17 jr.Tips 0900-8844.

Politie en justitie stellen vast dat straatroof steeds vaker door jeugdige daders wordt gepleegd en dat daarbij in toenemende mate geweld wordt gebruikt. De politie neemt straatroof zeer serieus en probeert de daders altijd te achterhalen, vaak zelfs met speciale teams. Uit analyses blijkt dat 45% van alle straatroven gericht is op het buitmaken van een mobiele telefoon. Klik hier voor tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 08-11-2011 16:10 | © Regio Midden en West Brabant |