Gemeente Veenendaal


Feest in Veenendaal!

Opening vernieuwde centrum groot succes

Op 4 en 5 november viel er van alles te beleven in het centrum. Ter ere van de opening van de vernieuwde straten en pleinen, organiseerden de winkeliers, Platform Binnenstadsmanagement, stichting Promotie Veenendaal en de gemeente Veenendaal diverse activiteiten. Zo kon er vrijdagavond tot 23.00 uur geshopt worden en zorgde een spectaculaire lasershowen een waterorgel voor veel bekijks.

Laatste steen
Voorafgaand aan de publieke festiviteiten vond in het bijzijn van genodigden de formele opening plaats. Onder leiding van het voltallige college van B&W maakten zij een wandeling door de vernieuwde straten. Aansluitend legden Arend Ringenier, directeur Roelofs, en projectwethouder Henk van Soest symbolisch de laatste steen op het Scheepjeshofplein. Aansluitend woonden de genodigden in de Scheepjeshof ook de opening van de landelijke pilotstore Het Nieuwe Winkelen bij.

Â

Dat is een slagroomtaart waard!
Zaterdag was de Veenendaalse warenmarkt voor het eerst weer terug op haar oude stek. Om dit moment feestelijk te markeren, opende burgemeester Elzenga in alle vroegte de eerste marktdag. Daarvoor werd een gigantische slagroomtaart aangesneden en een fles champagne ontkurkt.