Gemeente Veenendaal


Nieuwe overdekte en bewaakte fietsenstalling

Veenendalers gaan graag op de fiets naar âhet dorpâ. Daarom is het van belang dat in en rond het centrum voldoende fietsparkeervoorzieningen zijn. Met de herinrichting komen in het kernwinkelgebied nieuwe parkeervoorzieningen en in Brouwerspoort zelfs twee overdekte en bewaakte fietsenstallingen. Eén daarvan opende onlangs haar deuren aan het Suikervat. U vindt deze in het vernieuwde gemeentehuis, tegenover ING.

Iedereen kan gebruikmaken van deze nieuwe fietsenstalling, die plaats biedt aan 200 rijwielen. Niet alleen staat uw fiets hier veilig, droog én gratis; ook beschikt de stalling over een babyverzorgingsruimte, toiletvoorziening en kluisjes. De openingstijden van de fietsenstalling zijn afgestemd op de Veenendaalse winkeltijden. De stalling is dagelijks open vanaf 08:30 uur en tot 1 uur na winkelsluitingstijd. In Tricotage komt op termijn de tweede overdekte parkeervoorziening voor fietsers, dit Brouwerspoort-project is nog in aanbouw.

Parkeert u uw fiets liever voor de deur van de winkel? Denk er dan wel aan dat u hem netjes stalt in de daarvoor bestemde voorzieningen. De gemeente Veenendaal wil tegengaan dat fietsen op willekeurige plekken gestald worden. Daarom komen in de straten en op de pleinen zogenoemde 'fietsnietjes'. U dient uw fiets daar tussen te parkeren. Zo blijven de winkels ook voor voetgangers goed bereikbaar en de straat overzichtelijk.

Voor inlichtingen, bel (0318) 538 538.