Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Jongeren introduceren vol enthousiasme zwerfafvalcampagne

sgm zwerfafval

Een groep van twaalf leerlingen van het Revius Lyceum heeft zich vorige week vol enthousiasme verdiept in zwerfafval in de gemeente.

Zij hebben gepraat met inwoners en de politie, zwerfafval geruimd en een actie gehouden in een winkelcentrum met paspoppen. Bezoekers konden daar het zwerfafval dat zij bij zich hadden opprikken. Het resultaat was een paspop vol met papiertjes en ideeën om het zwerfafval in de gemeente tegen te gaan.

Bij Scholengemeenschap Maarsbergen vertoonden de leerlingen vorige week donderdag een zelfgemaakte film. Zij roepen leerlingen op mee te doen aan de zwerfafvalcampagne en om het beste idee tegen zwerfafval te bedenken. Deelnemers aan de wedstrijd kunnen een klassenfeest winnen. De film wordt vertoond op het Revius Lyceum, Schoonoord locatie Doorn en Scholengemeenschap Maarsbergen.

Vrijdag 4 november presenteerden de leerlingen de resultaten van de week aan Bert Homan. De wethouder prees de leerlingen voor de goede ideeën en hun inzet! Meer over de campagne en het filmpje vindt u op: www.utrechtse-heuvelrug.hyves.nl en op
https://www.facebook.com/#!/pages/Trashbattle-the-battle-against-rotzoo i/213163472090477 .

Oproep:
Ben je tussen de 12 en 16 jaar en heb je een goed idee om zwerfafval tegen te gaan en wil je meedoen aan de actie? Lees dan op onze website meer over de voorwaarden en stuur je idee voor 1 december naar trash@heuvelrug.nl. In januari selecteert een jury het winnende plan en wordt gekeken naar de uitvoering.