Politie Hollands Midden

Gouda - Drie aanhoudingen op verdenking van serie inbraken en straatroven

Donkere Dagen Offensief volop in gang

Gouda, 08-11-2011 o Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 8 november tussen 07.00 en 08.00 uur drie Gouwenaren aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere inbraken, insluipingen en straatroven in Gouda en elders in het land. Het gaat om twee 19-jarige mannen en een 17-jarige jongen. Ze werden aangehouden in hun woningen in de wijk Goverwelle.

Aanhoudingen en zoeking in woningen Drie politieteams gingen vroeg in de ochtend naar de woningen van de verschillende verdachten om hen daar aan te houden. Eén verdachte verstopte zich in de kruipruimte van de woning, maar werd toch aangetroffen en meegenomen naar het politiebureau. Na de aanhoudingen, verrichtte de politie zoekingen in hun woningen. Er werden diverse spullen in beslag genomen die mogelijk aan meerdere inbraken te linken zijn.

Groot onderzoek Politie Hollands Midden startte een groot onderzoek naar aanleiding van een groot aantal woninginbraken, insluipingen en straatroven die in Gouda, elders in de regio en landelijk werden gepleegd. Bijvoorbeeld in Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Boskoop. Het onderzoek van de technische en tactische recherche wees naar de drie verdachten. De politie verdenkt hen van het plegen van tientallen inbraken, insluipingen en straatroven.

Donkere Dagen Offensief De aanhoudingen maken onderdeel uit van het Donkere Dagen Offensief. De politie ziet dat naarmate de dagen korter worden, het aantal inbraken, insluipingen en straatroven toeneemt. De politie wil deze stijgende lijn terugdringen en zet daar hoog op in. Districtschef Marlé van Tol: Met de aanhouding van deze verdachten hopen wij dat het aantal inbraken in Gouda en omgeving zal afnemen. Wij hopen hen in ieder geval in de periode van de donkere dagen binnen te kunnen houden.

De drie verdachten worden door de recherche verhoord. Zij zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie zet haar onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.