Voedsel en Waren Autoriteit

Agrarische hogeschool werkt samen met de nVWA

Nieuwsbericht nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit | 08 november 2011

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) organiseert samen met de Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH) in Dronten praktijkdagen voor studenten van de hogeschool. Op de praktijkdag van 10 november leert een groep studenten over de taken van een nVWA-controleur en de verplichtingen als agrarisch ondernemer. Dit soort dagen zijn de 1e fase in een nauwere samenwerking tussen de hogeschool en de nVWA. Op maandag 14 november wordt een convenant door de partijen getekend om het project nog verder vorm te geven.

Een paar jaar geleden is de basis gelegd voor de samenwerking omdat zowel de hogeschool als ook de nVWA behoefte hebben om toekomstige agrarische ondernemers te trainen over het toezicht dat wordt gehouden op het naleven van regels. Medewerkers van de nVWA geven nu gastcolleges aan de hogeschool over onderwerpen als Identificatie en Registratie (I&R) en het Honden- en kattenbesluit. Met de praktijkdagen krijgt een groep studenten die een proefboerderij runt praktische uitleg over de nVWA controles en kunnen zij deze zelf ervaren door de rol als controleur op zich te nemen.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd de praktijkdag in Dronten bij te wonen. U kunt zich aanmelden via persvoorlichting@vwa.nl.

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de nVWA (070) 448 46 46.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de nVWA (0800) 04 88.

De AID, PD en VWA bouwen aan één nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit.