Rijksoverheid


8 november 2011

Geachte voorzitter,

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van de Kamerleden Voortman (GL) en Klaver (GL) over het bereiken van het subsidieplafond van projectsubsidies uit hoofde van het `Beleidskader Sport en Bewegen in de Buurt: private interventies' in 2011 (2011Z21370). Hoogachtend, de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

mw. drs. E.I. Schippers



Antwoorden op kamervragen van de Kamerleden Voortman (GL) en Klaver (GL) over het bereiken van het subsidieplafond van projectsubsidies uit hoofde van het `Beleidskader Sport en Bewegen in de Buurt: private interventies' in 2011. (2011Z21370) 2011Z21370 Vragen van de leden Voortman en Klaver (beiden GroenLinks) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bereiken van het subsidieplafond van projectsubsidies uit hoofde van het `Beleidskader Sport en Bewegen in de Buurt: private interventies' in 2011 (ingezonden 28 oktober 2011).


1 Klopt het dat het subsidieplafond van projectsubsidies uit hoofde van het `Beleidskader Sport en Bewegen in de Buurt: private interventies' voor 2011 is bereikt? Zo ja, waarom wordt op de site http://www.rijksoverheid.nl/documentenen-publicaties/notas/2011/06/24/beleidskader-sport-en-bewegen-in-de-buurt2011-private-interventies.html nog wel verwezen naar de mogelijkheid voor het aanvragen van subsidie? Zo nee, waarom worden er dan aanvragen met de reden van het bereiken van het subsidieplafond afgewezen? Ja. Inmiddels wordt op de website duidelijker aangegeven dat het niet meer mogelijk is om een aanvraag te doen. Overigens staat in het beleidskader zelf de einddatum voor subsidieaanvragen duidelijk aangegeven. 2 Hoe wordt over het bereiken van het subsidieplafond gecommuniceerd en hoe beoordeelt u deze communicatie? Iedereen die een subsidieaanvraag heeft gedaan, ontvangt een verlenings- dan wel afwijzingsbrief. Dit is een standaardprocedure die gevolgd wordt voor elke subsidie aanvraag bij het departement. 3 Kunt u aangeven hoeveel aanvragen er reeds zijn ingediend en hoeveel van die aanvragen afgewezen zijn? Hoeveel daarvan zijn afgewezen vanwege het bereiken van het subsidieplafond? Er zijn 117 aanvragen binnengekomen voor het beleidskader Sport en bewegen in de buurt: private interventies. Hiervan zijn 12 aanvragen verleend. Met deze aanvragen is het budget uitgeput. Er zijn 105 aanvragen afgewezen. 4 en 5 Deelt u de mening dat het belang van deze projecten groot is? Zo ja, bent u dan van plan het subsidieplafond te verhogen? Kunnen aanvragers van de projectsubsidies uit hoofde van het `Beleidskader Sport en Bewegen in de Buurt: private interventies' die in 2011 zijn afgewezen vanwege het bereiken van het subsidieplafond op een later moment in aanmerking komen voor deze subsidie? Ja, de projecten zijn waardevol. Nee, ik ben niet van plan het budget te verhogen. Het jaar 2011 is voor mij een overgangsjaar geweest. In november stuur ik mijn plan voor h et nieuwe programma sport en bewegen in de buurt voor de jaren 2012 t/m 2016 aan de Kamer.