Gemeente Ede

dinsdag, 8 november 2011

Nieuwe Historisch Bericht over het Otterlose Bos

info@ede.nl

Op vrijdag 28 oktober 2011 is tijdens het Historisch Symposium in Cultura het eerste exemplaar gepresenteerd van het boekje "Van Aenstoterbos tot Otterlose Bos. Over de geschiedenis van het Otterlose Bos" van auteur Martin Hijink. Deze uitgave, deel 5 in de serie Historische Berichten Ede, is tot stand gekomen in samenwerking met de Studiegroep Geschiedenis van de Vereniging Vrienden van het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Hijink neemt de lezer mee door het bos vanaf de vroegste geschiedenis tot en met de huidige tijd. Hij beschrijft de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van het bos vanuit historisch en natuurkundig perspectief, evenals die van de achtereenvolgende eigenaren. Het boek is ruim geïllustreerd met kaarten en foto's en telt 46 bladzijden. Auteur Martin Hijink is zelf woonachtig in Otterlo. Eerder al verscheen van zijn hand een Historisch Bericht over de beteugeling van het stuifzand op de Veluwe.

Uitgaven van het Gemeentearchief Ede

Het Gemeentearchief Ede geeft sinds zeven jaar twee verschillende publicatiereeksen uit. In de reeks Historische Berichten worden vooral kleine geschiedenissen vastgelegd waarvan het de moeite waard is om dit als document te bewaren. De oplage is klein en de berichten zijn uitsluitend bij het Gemeentearchief, Bergstraat 4 te Ede verkrijgbaar. De verkoopprijs is EUR 7,50.

In de reeks Historische Cahiers Ede zijn inmiddels al meer dan vijftien uitgaven verschenen, waaronder publicaties over onze militaire historie, de Enka, sportgeschiedenis, archeologie en het onlangs verschenen cahier over de Markt in Ede. Deze uitgaven zijn ook bij de boekhandel en de plaatselijke musea te verkrijgen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het Gemeentearchief www.ede.nl/gemeentearchief