Baston Wonen


Aanpassingen nieuwbouwplan Subenhara

8 November 2011 De aangekondigde scheiding van Wonen en Zorg stelt andere eisen aan de woonruimte voor ouderen.

Baston, Diafaan en de gemeente Zevenaar werken op dit moment aan een aangepast plan voor de nieuwbouw van woonzorgcentrum Subenhara. De aangekondigde scheiding van Wonen en Zorg stelt andere eisen aan de woonruimte voor ouderen. Om goed te kunnen in spelen op de veranderde wet- en regelgeving was het noodzakelijk om gezamenlijk een aangepast plan op te stellen voor Subenhara. Helaas levert het bijstellen van de plannen enige vertraging op in het bouwproces.

Om de vertraging zoveel mogelijk te beperken streven de initiatiefnemers Baston (bouwer/eigenaar) en Diafaan (zorgverlener/huurder) er naar om deze maand duidelijkheid te verkrijgen over vernieuwde plannen. Daarna wordt alles gericht op een snelle start van de bouw. Beide organisaties en ook de gemeente Zevenaar spannen zich in voor een snelle oplossing en daarmee ook behoud van deze zorghuisvesting in de gemeente Zevenaar.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat de bewoners die tijdelijk in Pannerden gehuisvest zijn, terugkeren naar een fraaie woning die voldoet aan de huidige eisen en de regelgeving in de zorg.