Politie Limburg-Zuid

Tips voor de 11de van de 11de in Maastricht

08-11-2011 | 17:39 | Maastricht

Komende vrijdag vindt de opening van het Limburgs vastelaovendsseizoen weer plaats, beter bekend als "de 11de van de 11de". Een groot feest waar vele duizenden bezoekers op af komen. Om het feest goed te laten verlopen geven we nog een aantal tips zodat de bezoekers goed voorbereid het feestgedruis in kunnen:


* De organisatie verwacht een grote verkeersdrukte en raadt bezoekers ten zeerste aan met de trein te komen. De NS zet extra lange treinen in en het Vrijthof is op loopafstand van het station.


* Op de looproute vanaf het station richting het Vrijthof wordt actuele informatie doorgegeven via borden. Bijvoorbeeld informatie over drukte.


* Ook via twitteraccounts kunt u goed op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen. Het gaat hierbij om @uitmaastricht, @11devande11de en @politielb_event . Deze accounts zijn al in de lucht.


* Op het Vrijthof gelden huisregels. Zo is het verboden eigen dranken mee te nemen op het Vrijthof. Ook grote voorwerpen zoals bijvoorbeeld een bolderkar of een grote statafel komen het terrein niet op in verband met de veiligheid. De regels staan duidelijk aangegeven bij het plein en kunt u vinden op de site van de organisator www.sjengkraftkompenei.nl .