Gemeente Hoogeveen

Partijen in wijk Wolfsbos willen fysiek en ook sociaal bouwen

8 november 2011 - In de Hoogeveense wijk Wolfsbos praten de basisscholen en andere partijen sinds eind 2010 over inhoudelijke samenwerking en nieuwbouwplannen in de wijk.

Inmiddels is het vizier ook op sociale ontwikkeling gericht. Dit staat verwoord in de `Samenwerkingsvisie Wolfsbos multifunctioneel', die partijen op 17 november ondertekenen. Kern van de visie is `Wolfsbos is een springplank en vangnet voor alle wijkbewoners.'

In november 2010 is het project Wolfsbos multifunctioneel gestart, gericht op nieuwbouw in de wijk. De beide gymzalen, de basisscholen De Goudvink en De Krullevaar, en de peuterspeelzaal zijn aan vervanging toe. Het project is gestart met een verkenning van de inhoudelijke samenwerking. Deze verkenning heeft geleid tot een samenwerkingsvisie.

Bewoners betrekken

Bewoners van Wolfsbos kunnen straks gebruik maken van een breed aanbod aan activiteiten, binnen maar ook buiten de nieuwbouw. De samenwerkende partijen denken (naast onderwijs) onder andere aan een versterking van de naschoolse activiteiten (sport, kunst en cultuur), opleidingsmogelijkheden en een plek waar ouders van schoolkinderen professionals kunnen ontmoeten rondom opvoedingsvragen. De partijen willen de wensen van de bewoners wat activiteiten betreft nog onderzoeken. Ook willen ze bewoners betrekken bij het nieuwe centrum en in de aanloop ernaartoe.

In welk jaar starten?

De visie is de basis voor de vervolgfase. Hierin vindt een haalbaarheidsonderzoek naar de nieuwbouw plaats, maken de partijen nadere afspraken over samenwerking en maken ze plannen voor sociale ontwikkeling. Deze stappen worden in 2012 afgerond. In welk jaar de eerste steen onder voorbehoud gelegd kan worden, wordt in december 2011 duidelijk, in het kader van het integraal huisvestingsplan van de gemeente Hoogeveen.

Betrokken partijen

De betrokken partijen bij Wolfsbos multifunctioneel zijn: Stichting Peuterspeelzalen Hoogeveen, Catalpa, OBS De Goudvink, CBS De Krullevaar, wijkvereniging Wolfsbos, openbare bibliotheek Hoogeveen, Promens Care, RSG Wolfsbos en Meander, Domesta, Oosterkerk, Smederijen van Hoogeveen, Jannes van der Sleedenhuis, SWW, Scala, stichting Brede Scholen Hoogeveen en gemeente Hoogeveen.