Gemeente Hoogeveen

Partijen vinden elkaar in visie op Speciale lesplaats Hoogeveen

8 november 2011 - Samen voor één vestiging van speciaal onderwijs in Hoogeveen. Die ambitie staat in de samenwerkingsvisie Speciale Lesplaats Hoogeveen.

De betrokken partijen hebben elkaar de afgelopen maanden gevonden in deze visie en ondertekenen deze nu. Het gaat in de visie om meer dan alleen nieuwe huisvesting: "We willen een gedifferentieerd onderwijszorgaanbod creëren voor alle leerlingen van 3 tot en met 12 jaar (in de regio) voor wie het onderwijszorgarrangement in het regulier basisonderwijs aantoonbaar niet uitvoerbaar is." De visie sluit aan bij de ambitie van de overheid om door Passend Onderwijs een dekkend netwerk van voorzieningen aan te bieden.

Dit voorjaar zijn de betrokken partijen gestart met nauwere samenwerking en de voorbereiding op nieuwe huisvesting. De partijen zijn de besturen van sbo De Kameleon, sbo De Carrousel, so G.J. van der Ploegschool, Ambelt/Aventurijn en de samenwerkingsverbanden 4.02 en 4.06, in samenwerking met de gemeente Hoogeveen.

In welk jaar start?

De samenwerkingsvisie is de basis voor vervolggesprekken over inhoudelijke samenwerking en voor een haalbaarheidsonderzoek. Dit onderzoek wordt in 2012 afgerond. In welk jaar de eerste steen van de Speciale lesplaats onder voorbehoud gelegd kan worden, wordt in december 2011 duidelijk, in het kader van het integraal huisvestingsplan van de gemeente Hoogeveen.