Gemeente Den Haag

Persbericht

Internationale winkelboulevard Grote Marktstraat centraal tijdens Mapic

Gemeente Den Haag en marktpartijen presenteren retailprojecten Haagse Grote Marktstraat

De gemeente Den Haag presenteert op de internationale retailbeurs Mapic, gehouden van 16 t/m 18 november 2011 in Cannes, de grootschalige retailprojecten in de Grote Marktstraat (stand R.30.38 Riviera Hall). De Grote Markstraat - in het centrum van Den Haag - krijgt een winkelboulevard van internationale allure. Er wordt circa 40.000 m² aan detailhandel toegevoegd.

De gemeente Den Haag presenteert de ambitieuze plannen in samenwerking met de betrokken marktpartijen Multi Vastgoed, AM RED, Impact Vastgoedrealisme, Urban Properties, Movement Real Estate, Van Deursen Vastgoed en Built to Build Retail. Vooral de enorme schaalvergroting is opvallend. De vestiging van kledingretailer Primark, met een winkel van circa 8.000 m² op de hoek Kalvermarkt/Spui, is daar een goed voorbeeld van. Den Haag heeft met deze schaalvergroting een in een historisch A1-winkelgebied een aanzienlijk concurrentievoordeel ten opzichte van andere steden.

Projecten Grote Markstraat in de etalage
Voor verschillende locaties in dit kernwinkelgebied zijn de plannen in een vergevorderd stadium, zoals de nieuwe Haagse Passage, Het Sijthoff Citypand en La Cigüeña. De nieuwe Haagse Passage omvat circa 10.500 m² retail en wordt ontwikkeld door Multi Vastgoed en AM RED. Oplevering is gepland in 2014.
Het Sijthoff Citypand, ontwikkeld door Impact Vastgoedrealisme en Urban Properties, omvat 4.500 m² retail. De oplevering is gepland in 2013. In hetzelfde jaar is de oplevering gepland van het project La Cigüeña op de plek van de voormalige Reclassering in de Grote Marktstraat. Dit project wordt ontwikkeld door Movement Real Estate, Van Deursen Vastgoed en Built to Build Retail en omvat circa 15.300 m² retail. Naast genoemde projecten zullen er de komende jaren nog meer ontwikkelingen volgen in de Grote Marktstraat en omgeving.

Herinrichting Grote Marktstraat
Ook de openbare ruimte van de Grote Marktstraat wordt flink opgeknapt. Het voetgangersgebied is al vergroot. Daarnaast wordt de aansluiting met de omliggende winkelgebieden (Gigaton en de Spuistraat) verbeterd. De Grote Marktstraat krijgt een chique uitstraling met indrukwekkende kroonluchters, decoratieve bestrating en bijzondere banken. Lana du Croq van ELV architecten heeft het ontwerp voor de Grote Marktstraat gemaakt. De oplevering is gepland in 2015.