Gemeente Den Haag

Unieke verlichting op nieuwe boulevard

Het nieuwe ontwerp van De Solà-Morales laat zich steeds meer zien. De beeldentuin, de voetgangersbrug en de eerste nieuwe kiosk zijn daar voorbeelden van. Ook de eerste nieuwe lichtmasten zijn geplaatst. Duurzame verlichting die om een aantal redenen uniek te noemen is.

Architect De Solà-Morales deed tijdens een verblijf in Kroatië inspiratie op voor de nieuwe verlichting op de boulevard. De hoekige lichtmast die hij daar aantrof sloot perfect aan op zijn ideeën voor het nieuwe ontwerp. Naast de hoekige mast werd er een mast met een bolvormige lichtkap ontworpen.
Nieuwe verlichting op de boulevard met een bolvormige lichtkap. Nieuwe verlichting op de boulevard met een bolvormige lichtkap.

Alle 195 nieuwe lichtmasten op de boulevard krijgen LED-verlichting en worden straks op afstand aangestuurd. De verlichting is dimbaar en storingen worden automatisch gemeld bij de beheerder. De lichtmasten krijgen de kenmerkende blauwe kleur, die bijvoorbeeld ook de zitbanken en voetgangersbruggen krijgen. Verder zijn in de lichtmasten aansluitingen opgenomen voor bijzondere extra verlichting, zoals kerstverlichting en speakers voor evenementen.

Zie ook


* Verlichting