Gemeente Dronten


Verkeersveiligheidslabel voor De Duykeldam

Duykeldam

De Duykeldam, de openbare basisschool in Swifterbant (gemeente Dronten), krijgt een VerkeersVeiligheidsLabel toegekend. De school krijgt het label omdat zij structureel aandacht geeft aan verkeerseducatie. De feestelijke uitreiking door wethouder Gach van de gemeente Dronten, vindt plaats op vrijdag 11 november om 11.00 uur, op het schoolplein aan De Lange Streek 30.

De kinderen komen vrijdag op een versierde fiets naar school. Voorafgaand aan de uitreiking en daarna gaan de groepen om de beurt het fietsparcours op het schoolplein afleggen. Het VVL-project is in Dronten in 2004 van start gegaan. Doelstelling is om verkeersveiligheid van de jeugd te vergroten. Er vallen nog steeds jeugdige slachtoffers in het verkeer, wat de noodzaak laat zien om alle kinderen niet alleen thuis, maar ook op school te leren zich veilig te gedragen in het verkeer. In het VVL project spelen educatie, actieve ouders, praktisch onderwijs en samenwerking een belangrijke rol.

Een school die het label behaald heeft geeft gestructureerd aandacht aan verkeerveiligheid. Een continue leerlijn is gewaarborgd waardoor de leerling op verschillende rollen in het verkeer wordt voorbereid: als voetganger of fietser en als passagier. Verkeersveiligheid krijgt zo een structurele plaats in de educatieprojecten op scholen in Dronten. In de uitvoering van de activiteiten werkt de school samen met gemeente, politie, VVN en de fietsenmaker.

Door deelname aan het project tonen scholen verantwoordelijkheid en betrokkenheid voor veiligheid van scholieren. Ze kiezen daarbij voor kwaliteit.