Gemeente Sluis

informatie rioleringswerkzaamheden Plan West te Aardenburg

Aanvullende informatie rioleringswerkzaamheden Plan West te Aardenburg

Informatie rioleringswerkzaamheden Plan West te Aardenburg Zoals u vorige week in deze informatierubriek kon lezen is aannemingsbedrijf H4A, vorige week, in opdracht van de gemeente gestart met vervangingswerkzaamheden aan de riolering in Plan West te Aardenburg.

Het werk is noodzakelijk om de kwalitatief slechte riolering in Plan West te vervangen. Tegelijkertijd worden ook maatregelen getroffen om het rioolstelsel aan de huidige milieueisen aan te passen en om de kans op wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Bewoners in de directe omgeving worden per brief door de aannemer geïnformeerd over de uitvoering van de werkzaamheden en bereikbaarheid van hun woning en garage. De aannemer heeft een planning opgesteld die loopt van november 2011 t/m eind september 2012. Mede afhankelijk van onvoorziene (weers)omstandigheden zal deze planning zonodig lopende het werk geactualiseerd worden.

Het werk is opgesplitst in 3 fases:

Fase

Omschrijving werkgedeelte

Perode uitvoering


1

Aanleg riolering Zuttermanstraat - Christiaansenstraat - Romanlaan (tot nr. 12) incl. aansluiting op het rioolgemaal

2011:

november + december


2

Aanleg riolering Romanlaan (restant), Vermerestraat en van Walcherenstraat

2012:

januari tot half maart


3

Aanleg riolering De Schepenstraat, Spindlerpad, Bootstraat, Boelaertstraat en Van De Sluysstraat

2012:

half maart tot juli

Afhankelijk van de aan- en afvoerroutes wordt het straatwerk zo kort mogelijk na het rioleren opgestart met een uitloop op de rioleringswerkzaamheden tot medio september 2012

half november 2011

tot oktober 2012

Een fase bestaat uit: voorbereiding, opbreken verharding, aanleg hoofdriool, aanleg huisaansluitingen, aanbrengen wegfundering en herstraten. De diverse fases lopen gedurende de uitvoering in elkaar over.

Gestart wordt nabij het rioolgemaal aan de Zuttermanstraat. Hier wordt in de loop van de week bronnering geplaatst en wordt de wegverharding opgebroken. Vanaf dat moment is de wijk nog bereikbaar via de Bootstraat en moeten de bewoners rekening houden met een (kleine) omleiding. Als gevolg van de werkzaamheden worden weggedeeltes gefaseerd afgesloten voor doorgaand en aanwonend verkeer. Trottoirs worden zolang mogelijk begaanbaar gehouden of vervangen door looppadvoorzieningen. Indien noodzakelijk zal met bebording op mogelijke wegblokkades worden geattendeerd. De Bootstraat zal tijdens de uitvoering voor een groot gedeelte als aan- en afvoerroute worden gebruikt. Waar nodig zal de aannemer assisteren bij het plaatsen van de afvalcontainers op de tijdelijke verzamelplaatsen. Tijdens de kerstvakantie zijn alle wegen berijdbaar over de puinbaan, die als fundering onder de nieuw te straten klinkerverharding wordt aangebracht.

Informatie
Voor vragen over de werkzaamheden en meldingen van overlast kunt u contact opnemen met de uitvoerder, de heer J. van der Slikke, tel. 06 - 5155 0627 of met de toezichthouder, de heer K. Verhulst, tel. 06 - 5155 8519.