Gemeente Eindhoven

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding de heer Keyzer

Vanwege de bijzondere verdiensten van de heer J.J. (Jules) Keyzer (58) heeft Hare Majesteit hem de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau toegekend. Op dinsdag 8 november 2011 reikte Rob van Gijzel, burgemeester, in het Muziekgebouw de versierselen aan de heer Keyzer uit.

De heer Keyzer, apotheker, was initiatiefnemer van het Diagnostisch Centrum. Hij heeft het uitgebouwd tot een bovenregionale organisatie die voor een gebied van ongeveer 2,5 miljoen mensen de huisartsendiagnostiek verzorgt. Ook elders in het land krijgt dit voorbeeld navolging.
Dankzij de heer Keyzer is 25 jaar geleden een succesvolle samenwerking gestart tussen het Academisch Ziekenhuis Maastricht en het Diagnostisch Centrum Eindhoven.
Daarnaast heeft de heer Keyzer zich ook buiten zijn professionele activiteiten ingezet voor het wel en wee in onze regio. Hij verricht tot op de dag van vandaag (onbetaalde) werkzaamheden voor:
* Stichting Vrienden van het Hart in Zuidoost-Brabant
* SAN (landelijke branchevereniging van huisartsenlaboratoria en medische diagnostische centra)

* Stichting RHECO (Regio Helmond Eindhoven Elektronische Communicatie)

* Oprichter/bestuurder van de Stichting Trombosedienst Regio Eindhoven

* SHOKO (kleinschalige structuur voor avond-, nacht-, weekenddiensten) en later PoZoB (praktijkondersteuning Zuidoost-Brabant)

* Stichting ATAL (Amsterdamse Trombosedienst en Artsenlaboratorium)
* SVVE De Archipel

* St. Catharinagilde Eindhoven

* Rotary Soeterbeek

Kortom: de heer Keyzer heeft zich vanaf 1985 buiten zijn professionele activiteiten op meerdere fronten op bijzondere wijze via onbetaalde functies ingezet voor de maatschappij, de zieke medemens.