Politie Kennemerland

Persberichten dinsdag 8 november

Kennemerland, 08-11-2011

Politie houdt man aan voor fietsendiefstal
UITGEEST, 7 november Politiemensen spraken maandagavond rond 22.00 uur een man aan, die op het Stationsplein een fiets in een auto wilde laden. De man verklaarde dat de fiets van zijn vrouw was. De agenten zagen echter nog twee fietsen achter in de auto liggen, waar de man geen verklaring voor had. De 43-jarige Amsterdammer is vervolgens aangehouden. De fietsen zijn in beslag genomen. De Amsterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Verdachte aangehouden voor diefstal ijzer
HEEMSKERK, 7 november Bij de politie kwam rond 15.00 uur de melding binnen dat twee verdachten op een erf aan de Oudendijk ijzer aan het stelen waren. Een oplettende buurtbewoner had de eigenaar van het erf gebeld en de politie. De 57-jarige eigenaar van de grond zette zijn auto achter de auto met aanhangwagen van de verdachten om te voorkomen dat ze weg konden vluchten. De man hield daarnaast een van de verdachten vast in afwachting van de politie. Agenten hielden de 19-jarige Haarlemse verdachte vervolgens aan. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. De andere verdachte wist helaas te ontkomne, de politie zoekt hem.

Vrachtwagenchauffeur onder invloed aangehouden
VELSEN-NOORD, 7 november Personeel van het industrieterrein aan de Breedbandweg constateerde maandagavond rodn 18.00 uur dat een vrachtwagenchauffeur flink naar alcohol stonk. Een ademtest ter plekke gaf aan dat de 40-jarige man uit Polen inderdaad flink teveel gedronken had waarop de politie gebeld werd. Deze hield de man aan, hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Ademanalyse wees uit dat de man een alcoholpromillage van 1, 57 in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Scooterrijdster gewond na aanrijding
ROZENBURG, 7 november Op de Kruisweg ontstond maandag een aanrijding waarbij een auto en een scootter betrokken waren. Rond 16.30 uur sloeg een 71-jarige automobilist uit Sassenheim rechtsaf om naar het tankstation te rijden. De 20-jarige scooterbestuurster uit Kudelstaart reed op het bromfietspad, de automobilist zag haar waarschijnlijk over het hoofd, waarna de aanrijding ontstond. De vrouw kwam ten val en had letsel aan haar arm. Zij is vervoerd naar een ziekenhuis ter behandeling.

Man aangehouden voor diefstal uit vrachtwagen
HOOFDDORP/AMSTERDAM, 7 november Politiemensen stelden maandagmiddag, na een melding van een oplettende burger dat er in een vrachtwagen in de Bijlmermeerstraat werd ingebroken, direct een onderzoek in. Ter plekke bleek daadwerkelijk in de cabine van een buitenlandse vrachtwagen te zijn ingebroken. De getuige had gezien dat de man op een scooter was weggereden en was hem in een auto achterna gereden, waardoor het kenteken bekend was.
De tenaamgestelde van de scooter bleek een inwoner van Amsterdam. Politiemensen van het korps Amsterdam-Amstelland hebben de 48-jarige man in zijn woning aangehouden als verdachte van de inbraak. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Hoofddorp, waar hij is ingesloten voor verhoor. De man bleek onder meer nog 30 dagen gevangenisstraf open te hebben staan.

Politie houdt verdachten skimmimg aan
OVERVEEN, 6 november Bij de politie kwam zondagmiddag de melding binnen van een oplettende burger die meldde dat er waarschijnlijk skimmingapparatuur op een pinautomaat aan de Bloemendaalseweg was geplaatst. De melder had daarnaast twee mannen zich verdacht zien gedragen in de directe omgeving van de pinautomaat. Deze mannen waren op de Zijlweg in een auto gestapt, waarvan de melder het kenteken kon doorgeven aan de politie. Agenten hebben de auto klemgereden in de Zijlweg. De drie inzittenden, Roemenen van 27, 31 en 42 jaar oud, zijn aangehouden. De afdeling forensische opsporing heeft de skimmingapparatuur verwijderd en in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Bekeurd voor het afsteken van vuurwerk
HOOFDDORP, 7 november Een politieman betrapte maandagavond tijdens surveillance in het Bunderbos een jongen op het afsteken van vuurwerk. Het 12-jarige jongetje had een hoeveelheid vuurwerk bij zich waaronder een matje en enkele vuurpijlen. Het vuurwerk is in beslag genomen, de jongen heeft een HALT-verbaal gekregen.

Bijna 1 op de 5 rijdt te hard
ZWANENBURG, 7 november - Maandagmiddag heeft er tussen 15.30 en 18.00 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden aan de Zwanenburgerdijk. Op deze weg mag maximaal 50 kilometer per uur worden gereden, maar in de praktijk houden veel weggebruikers zich hier niet aan. Dit bleek duidelijk uit de controle. Van de ruim 500 passanten reden er een kleine 100 harder dan toegestaan. De hoogstgemeten snelheid was 84 kilometer per uur. Alle hardrijders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.