AIMCo voltooit overname van 50% in Grupo SAESA

Persbericht van PR Newswire

EDMONTON, Alberta, November 8, 2011 /PRNewswire/ --

Alberta Investment Management Corporation ("AIMCo") is verheugd aan te kondigen dat het namens zijn klanten akkoord is gegaan met de overname van het 50% belang van Morgan Stanley Infrastructure Partners in Inversiones Grupo Saesa Limitada ("Grupo SAESA"), een gereguleerd elektriciteitstransport- en distributiebedrijf in Chili. AIMCo kijkt ernaar uit om samen te werken met de eigenaar van de overige 50%, Ontario Teachers' Pension Plan.

Leo de Bever, algemeen directeur van AIMCo, stelt: "AIMCo is verheugd een belang van 50% te verwerven in Grupo SAESA, een bedrijf dat van vitaal belang zal zijn in de voortzetting van de groei en ontwikkeling van de Chileense economie. We geloven dat AIMCo, naast de bestaande investering in Autopista Central, kan bijdragen tot het aanhoudende groeiverhaal in Chili via investeringen in kerninfrastructuur, zoals transport en distributie." Bovendien zei dhr. de Bever: "AIMCo is van oordeel dat de gevestigde en stabiele regulering van Chili een sterke ondersteuning betekent voor particuliere kapitaalinvesteringen om tegemoet te komen aan de behoeften van een sterk groeiende Chileense economie."

Robert Mah, SVP Infrastructuur & Hout van AIMCo, stelt verder: "We zijn erg blij dat we namens onze klanten eigenaar zijn van een elektriciteitstransport- en distributiebedrijf, dat een hoeksteen zal zijn voor AIMCo in een land waarvan al vele decennia bewezen is dat het buitengewoon aantrekkelijk is voor buitenlandse investeringen."

Grupo SAESA is de tweede grootste elektriciteitsdistributeur in Chili en omvat zeven dochterondernemingen die voornamelijk betrokken zijn in de distributie en transport van elektriciteit. Het bedrijf levert elektriciteit aan 16% van de bevolking van Chili in een concessiegebied van meer dan 44.000 vierkante kilometer. Het bedrijf is eigenaar van, en exploiteert 53.500 kilometer distributie- en transportlijnen en bedient ongeveer 700.000 klanten.

Ga naar http://www.aimco.alberta.ca voor een Spaanse vertaling van dit persbericht.

Over Alberta Investment Management Corporation

AIMCo is een van de grootste en meest gediversifieerde investeringsbeheerders van Canada. AIMCo werd op 1 januari 2008 opgericht met een mandaat om op lange termijn superieure investeringen voor haar klanten te doen. AIMCo handelt onafhankelijk van de regering van Alberta en investeert wereldwijd namens 26 pensioen-, dotatie- en overheidsfondsen in de provincie Alberta, waaronder ook het Alberta Heritage Savings Trust Fund. Ga voor meer informatie over AIMCo naar http://www.aimco.alberta.ca.

Voor verdere informatie:
Mediacontact: Alberta Investment Management Corporation Shauna MacDonald
Brookline Public Relations, Inc.
Telefoon: +1-403-538-5645
Mobiel: +1-403-585-4570
smacdonald@brooklinepr.com

Alberta Investment Management Corporation

CONTACT: .