Ingezonden persbericht


Owen Pallett's Heartland integraal uitgevoerd


- Unieke samenwerking Pallett & Noord Nederlands Orkest
- Tournee door Nederland van 8 tot en met 11 november 2011

Met het begin 2010 verschenen derde album 'Heartland' liet de 31-jarige Canadese violist/componist Owen Pallett horen naast een goede arrangeur ook een begenadigd songschrijver te zijn. Het klinkt alsof Four Tet, Sergei Prokofjev en Sufjan Stevens in een denktank zijn geworpen. In februari 2011 trad Pallett ­ violist bij Arcade Fire - op bij het Cross-Linx Festival. In november 2011 brengt hij samen met het Noord Nederlands Orkest een integrale uitvoering van 'Heartland'.

Het concert is een vervolg op de succesvolle Confessions-tournee van Teitur, Nico Muhly en Holland Baroque Orchestra, november 2009. "Wonderschone liedjes in een oogstrelende mix" schreef de Volkskrant. En het NRC Handelsblad: "Geheel origineel en onvergelijkbaar was de samenwerking tussen singer-songwriter Teitur en de Holland Baroque Society. Een nieuw genre lijkt geboren."

Meerstemmigheid & minimal music
Op zoek naar de missing link tussen Arcade Fire, Grizzly Bear, Beirut en The Last Shadow Puppets? Owen Pallett is de man. Hij verzorgde voor de albums van voornoemde bands de strijkers- en blazersarrangementen. Pallett heeft grandeur en is ambitieus zonder potsierlijk te worden. Dat is het Noord Nederlands Orkest en de Berlijnse dirigent André de Ridder (Gorillaz, Grizzly Bear) ook niet ontgaan. Tezamen met Pallett brengen ze een integrale uitvoering
van 's mans magnum opus Heartland.

'The whole album is like Peter and the Wolf re-imagined by an electronic-leaning Neil Hannon or Andrew Bird: lyrical, classical and edgy' (BBC Music)

Deze avond is een follow up van Confessions, ook een productie van Muziekgebouw Eindhoven. In Eindhoven is het onderdeel van 3 Nights in Heaven.

Owen Pallett & Noord Nederlands Orkest
08.11.2011 Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam www.muziekgebouw.nl 09.11.2011 Theaters Tilburg www.theaterstilburg.nl 10.11.2011 Oosterpoort Groningen www.de-oosterpoort.nl 11.11.2011 Catharinakerk, Eindhoven www.muziekgebouweindhoven.nl